Daugėjant gyventojų – iššūkiai greitosios darbuotojams

  • Teksto dydis:

Augant pakaunės gyventojų skaičiui, su didesniais iššūkiais susiduria Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) personalas. Tačiau tai jos darbo nesutrikdo: įstaigos darbuotojai laiku ir tinkamai suteikia skubią medicinos pagalbą.

Stotyje šiuo metu dirba 65 darbuotojai. "Praėjusiais metais turėjome per 17 tūkst. iškvietimų, skubių buvo daugiau nei 91 proc." – pateikė duomenis GMPS vyriausioji gydytoja Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Ji pasidžiaugė, kad pernai pagerėjo stoties materialinė bazė. Pakraščio gatvėje sumontuota nauja tvora su automatiniais vartais, įsigyta naujos medicininės aparatūros – trys defibriliatoriai, trys dirbtinės plaučių ventiliacijos (DPV) aparatai.

Nuolat atnaujinami budėjimo postai: pernai įstaigos lėšomis Vilkijos poste visiškai rekonstruotas sanitarinis mazgas, įrengtas dušas, o 2017 m. bendromis pastangomis su Savivaldybe įrengtas naujas postas Garliavoje. Dabar stoties postai tolygiai išdėstyti visoje savivaldybės teritorijoje – Akademijoje, Garliavoje, Girionyse, Sitkūnuose, Domeikavoje ir Vilkijoje.

Stoties postai tolygiai išdėstyti visoje savivaldybės teritorijoje.

Prie gerėjančių darbo sąlygų žymiai prisidėjo Savivaldybės lėšomis prieš dvejus metus įrengta automobilių plovykla-saugykla. Darbuotojai jau pamiršo, kad GMPS automobiliai kažkada laikyti lauke, o ant jų nuolat lijo, snigo, juos reikėdavo plauti lauke su paprasta vandens žarna. Svarbiausias darbuotojų ginklas, užtikrinantis galimybę laiku, operatyviai pasiekti nelaimės ištiktą ar staiga sunegalavusį žmogų – greitosios medicinos pagalbos automobilis. Kauno rajono GMPS automobilių parkas dėl nuolatinio jo atnaujinimo yra puikios kokybės ir vienas geriausių Lietuvoje. Stoties medikai gražų pavyzdį visiems rodė du kartus dalyvaudami kraujo donorystės akcijose.

Praėjusią savaitę surengtame GMPS ataskaitiniame susirinkime tradiciškai apdovanoti labiausiai pasižymėjusieji praėjusių metų darbuotojai. Aukščiausias apdovanojimas – "Pagalbos lašas" įteiktas Anatolijui Airini ir Tomui Ašmenai už sėkmingai priimtą gimdymą pacientės namuose. Padėkos už puikų dalyvavimą Lietuvos GMPS žaidynėse įteiktos Ingai Boguslauskienei, Jolantai Baliulevičienei, Mildai Kovei, Redai Gataveckienei, Tomui Kaminskui, Gyčiui Kliučinskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kas iš tos Greitosios, jei į ligoninę nuvežti vis vien nusibaigia?..

ALGIS

ALGIS portretas
NAUOTRAUKOJE REKLAMINIS TRIUKAS ,'' LIGONIUKĖ'' ŠYPSOSI , JOKIO SKAUSMO VEIDE NEMATYTI

KAS CIA TAIP PASIUTO DAUGINTIS ?!

KAS CIA TAIP PASIUTO DAUGINTIS ?! portretas
Gal triusiu ferma pasileido ?!...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių