Apie sprogmenį „Ryanair“ lėktuve pranešęs įtariamasis – sulaikytas

  • Teksto dydis:

Kauno policija trečiadienį sulaikė vyrą, kuris įtariamas melagingai pranešęs apie sprogmenį lėktuve.

Kaip pranešė Kauno apskrities policija, 24-erių metų vyras sulaikytas Kauno rajone, Domeikavos seniūnijoje.

Vyras, įtariamas trečiadienį ryte skambinęs ir pranešęs apie sprogmenį lėktuve, pristatomas į policijos įstaigą.

Lydėjo naikintuvai

Dėl melagingo skambučio apie orlaivio užminavimą trečiadienį palydėti iš Kauno į Londoną skridusį keleivinį „Ryanair“ lėktuvą kilo Britų naikintuvai. Lėktuvas saugumo sumetimais buvo nukreiptas iš Liutono į Stanstedo oro uostą.

„6.21 val. Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kurio metu vyrišku balsu kalbėjęs vyras pasakė, kad bus užminuotas lėktuvas, skrendantis 7 val. iš Kauno į Lutoną. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, pareigūnai aiškinasi, kas skambino į bendrąjį pagalbos centrą. Kiek žinau, lėktuvas pakilo vėliau“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Anot jos, Kauno oro uostas informuotas apie skambutį, lėktuvui leista pakilti įvertinus, jog pranešimas melagingas.

Lietuvos oro uostai teigia, jog iš Kauno policijos trečiadienio rytą gavo informacijos, jog paskambinęs asmuo pranešė apie netrukus oro uoste nusileisiantį užminuotą lėktuvą, nors tuo metu lėktuvai pagal tvarkaraštį leistis neturėjo, o terminale buvo tik keleiviai, laukiantys 7.30 val. į Londoną išvykstančio aviakompanijos „Ryanair“ skrydžio. Todėl policija su oro uosto darbuotojais, „Ryanair“ įgula nusprendė patikrinti orlaivį.

„Kadangi jokių įtartinų daiktų nebuvo rasta nei terminale, nei orlaivyje, priimtas sprendimas leisti lėktuvui vykdyti skrydį iš Kauno į Londono Lutono oro uostą. Orlaivis saugiai pakilo 08 val. 06 minutės“, - pranešime nurodo Lietuvos oro uostai.

Policija informavo, kad pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar nelaimę bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ar sprogmenimis. Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Keleivinį lėktuvą dėl įspėjimo apie pavojų palydėjo britų naikintuvai „Typhoon“, jis buvo saugiai palydėtas į Londono Stanstedo oro uostą.

Rytų Anglijos Esekso policijos atstovai nurodė, jog buvo informuoti apie incidentą Stanstedo oro uoste, dėl to trumpam buvo sulaikyti skrydžiai. Visi skrydžiai oro uoste prieš 9 val. vietos laiku atidėti dešimčiai minučių ir buvo atnaujinti.

„Ryanair“ atstovai pranešime informavo, jog skrydis nukreiptas „po to, kai Lietuvos pareigūnai gavo, įtariama, netikrą įspėjimą apie pavojų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostia

Kostia portretas
Ir iš kur tokių dundukų atsiranda? Negana to, kad greičiausiai teks kelis metus praleisti kaliūzėj, dar teks apmokėti visas išlaidas dėl šio įvykio - ir taip mokės visą gyvenimą...

Zaiza

Zaiza portretas
Uzdaryti priekvaili 10 metu i psichiatrine.

ASILE ANONIM

ASILE ANONIM portretas
ESI PATS PROTINGIAUSIAS KOMENTARUOSE...pirmyn
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių