Draugo dieną Kauno pareigūnai aplankė prieglaudos keturkojus

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnams šuo – ne tik vienas geriausių draugų, bet ir ištikimas, kasdienėje tarnyboje padedantis keturkojis kolega. Trečiadienį, minint Draugo dieną, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato darbuotojai nusprendė ją paminėti kiek kitaip, prasmingai - aplankyta Kauno rajone įsikūrusi gyvūnų prieglauda „Penkta koja“. Susirinkęs nemažas būrys pareigūnų dalinosi savo šiluma ir dėmesiu, kurio taip trūksta keturkojams augintiniams.

Nuvykus į prieglaudą, kur pareigūnai atvyko nešini įvairiais keturkojams skirtais skanėstais, visus pasitiko „Penktos kojos“ savanorės, kurios prižiūri visus prieglaudos augintinius. Jos netrukus davė kiekvienam po šunį, su kuriuo pareigūnai vaikštinėjo netoliese esančio miško.

Netikėti pareigūnų apsilankymai taip pat itin teigiamai vertinami ir prieglaudos savanorių. Joms tiesiog neįmanoma pavedžioti visų prieglaudos šunų, o ir laiko pritrūksta sutvarkyti narvus, tad tokia pagalba iš tiesų vertinga ir labai reikalinga. Pareigūnė Rūta, ne pirmą kartą vykstanti kartu su kolegomis lankyti keturkojų augintinių, su šypsena veide pasakojo itin nekantraujanti įsirengti kieme voljerą, nes greitai planuoja priglausti vieną iš šios įstaigos globotinių.

Audronė Gecevičienė, Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos Trečiojo skyriaus viršininkė, nuolat suburianti kolegas kelionėms į šią gyvūnų prieglaudą, pasakoja: „Šuneliai, kuriuos mes jau puikiai pažįstame, su nekantrumu laukė mūsų prie vartų ir įdėmiai žvalgėsi, buvo entuziastingai nusiteikę ir kupini troškimo vėl mus pamatyti. Jie laukia kiekvieno iš mūsų kasdien, uodžia orą savo juodomis nosytėmis tikėdami, kad mes jų nepamiršome, kad dar kartą aplankysime. Jie tiki ir laukia, negaili savo begalinės meilės žmogui, nepaisant to, kad kartą jau išdavė, nuvylė ar nuskriaudė. Jiems nerūpi, kaip jūs atrodote, kur jūs dirbate, kokias pareigas užimate, kokie jūsų turtai ir socialinė padėtis. Šiems keturkojams rūpite tik jūs ir jūsų draugystė. Visuomet atvykus mus lydi tik geros emocijos, nuostabi nuotaika, būrys keturkojų draugų. Taip pat toks pasivaikščiojimas su įstaigos globotiniais yra ne tik puiki kardio treniruotė, bet ir itin prasmingai praleistas laikas“.

Artėja metas, kuomet susimąstome apie norėtus atlikti, bet dar nepadarytus gerus darbus, tad pareigūnai primena, kad į gyvūnų globos namus patekę keturkojai augintiniai itin laukia jūsų visų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jeeep - savi savus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių