Duris atvėrė pirmoji miesto Žaisloteka

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka pristato naujovę – Z.Kuzmickio padalinyje, Žaliakalnyje, įsikūrusią pirmąją mieste Žaisloteką.

Jei turite vaikų ir mėgstate lankytis bibliotekoje, savo žodyną privalote papildyti naujų terminu „Žaisloteka“. Nenutuokiate, apie ką kalba? Tuomet skaitykite.

„Žaisloteka – žaislų biblioteka “, – į šurmuliuojantį Z.Kuzmickio padalinio pirmąjį aukštą, su šypsena žvelgė V.Kudirkos viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Monika Straupytė.

Pirmoji mieste Žaisloteka, anot jos, nuo šiol bus atvira visiems miestiečiams, o žaislai čia bus išduodami tokiu pačiu principu, kaip ir knygos. Taigi, drauge su Hanso Kristijano Anderseno pasakomis ar istorija apie Jonuką ir Grytutę, į namus su savimi galėsite išsinešti vaikišką „Alies“, dėlionę su animacinių filmukų personažais ar lavinamąją spalvotų kaladėlių pilį. Šiuo metu Žaislotekoje yra apie 200 įvairiausių žaislų ir stalo žaidimų, skirtų įvairaus amžiaus vaikams ir suaugusiems. Visus juos išmėginti galima pačioje Žaislotekoje arba pasiskolinti dviejų savaičių laikotarpiui. Tai padaryti galima nemokamai, tereikia turėti bibliotekos skaitytojo pažymėjimą. Vaikams jis išduodamas nemokamai.

„Suprantame, kad žaislai kaip ir knygos dėvisi, tačiau labai prašome tausoti bibliotekos turtą“, – M.Straupytė neabejojo lankytojų sąmoningumu.

Pildyti Žaislotekos fondą galima nuolat, todėl idėjai neabejingi miestiečiai kviečiami nešti naujus arba dėvėtus, bet geros būklės žaislus ir žaidimus: dėliones ir mozaikas, konstruktorius ir robotus, lėles ir jų namus. Žaislotekoje veiks ir žaislų mainykla, į kurią atnešus panaudotą žaislą, iš mainyklos bus galima nemokamai pasiimti kitą patikusį. 

„Tėvai puikiai žino, kaip greit jų vaikams atsibosta žaislai. Pirmoji Žaisloteka mieste suteiks galimybę nusibodusius žaislus pakeisti naujais jų neperkant. Žaisloteka atliks ir socialinę funkciją – žaislais galės džiaugtis tie vaikai, kurių tėvai negali nupirkti konstruktoriaus ar stalo žaidimo“, – kalbėjo M.Straupytė. Naujove džiaugėsi ir pirmieji lankytojai. Ne tik mažiausieji, išvydę kalną žaislų, bet ir jų tėvai.

„Žaislai dabar kainuoja daug, todėl širdis plyšta matant, kai keliolika eurų kainavusi lėlė, po poros dienų guli numesta po lova. Neskaičiuoju dovanotų dėlionių, kurios stovi ant spintos išrikiuotos ir net neatplėštos“, – į atidarymo šventę su trejų metų dukra atskubėjusi kaunietė Viltė neabejojo pasinaudosianti ir Žaislotekos, ir žaislų mainyklos paslauga.

Atidarymo dieną bibliotekoje mažiausieji lankytojai galėjo išbandyti Žaislotekos žaislus ir žaidimus, pabendrauti su pasakų personažais ar pasigaminti kalėdinius papuošimus eglei. Planuojama, kad ateityje čia vyks ir daugiau panašių renginių, o mažiausi miestiečiai į biblioteką rinksis ne tik stalo žaidimų turnyrams, bet ir gimtadienio šventėms.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Labai puiki idėja, nes tik geras knygos turinys pritraukia skaitytoją, kaip ir įdomus žaislas , bet ne jo kaina.. Gal tada vaikai ir jų tėveliai išmoks vertinti gerus , o ne brangius daiktus, paslaugas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių