Atidarytas dviračių takas po P. Vileišio tiltu

Šiandien po P. Vileišio tiltu atidarytas naujasis 600 m ilgio dviračių takas, sujungęs Jonavos gatvėje ir Santakoje esančius takus. Nuo šiol dviratininkai galės išvengti judrios ir pavojingos Kauno pilies žiedinės sankryžos.

Šiandien po P. Vileišio (Vilijampolės) tiltu atidarytas naujasis 600 m ilgio dviračių takas, sujungęs Jonavos gatvėje ir Santakoje esančius takus. Nuo šiol dviratininkai galės išvengti judrios ir pavojingos Kauno pilies žiedinės sankryžos. 

Pagal pirminį planą, šis dviračių takas kauniečius turėjo džiuginti dar vasarą, tačiau jo įrengimo darbai pradėti tik liepos mėnesį, kadangi susidurta su sunkumais rengiant techninius projektus.

Dalis tako, einančio po tiltu, bus užliejama Neries, tačiau specialistai tvirtina, kad tai žalos nepadarys, mat asfalto dangai panaudotos specialios medžiagos. Naująjį taką puošia 29 žibintai, sutvarkyta aplinka, iškirsti krūmynai. 

Projekto vertė – daugiau nei 600 tūkst. litų. Didžioji jo dalis finansuota ES lėšomis – iš struktūrinių fondų gauta 488 tūkst. litų, o likusią dalį pinigų savivaldybė skolinosi. Rangos darbus atliko konkursą laimėjusi bendrovė „Fegda".

Su šiuo taku Kauno dviračių takų tinklas išsiplėtė daugiau kaip 50 km. Jį sudaro 9 takai, vedantys pagrindinėmis miesto gatvėmis, parkais, upių pakrantėmis. 

Kitais metais planuojama pradėti įrenginėti 5,5 km dviračių taką Neries krantine link Šilainių, taip pat remontuoti dviračių taką, vedantį link Kleboniškio. Planuojama, kad per ateinantį ES finansinį laikotarpį, 2014-2020 metus, Kauną apjuos dar 125 km dviračių takų.


Komentaras

Radeta Savickienė, savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėja

Šiuo metu baigiamas rengti techninis projektas, dviračių takais sujungiantis Eigulius, Žaliakalnį ir atvedantis į miesto centrą. Šį projektą įgyvendinsime atskirais trimis ES lėšų įsisavinimo etapais. Jau dabar matyti, kad susidursime su problemomis – bus sunku susiaurinti kai kurių gatvių pėstiesiems skirtą dalį.

Šiais metais taip pat pradedame rengti dokumentus, skirtus kitam projektui – pagal jį, dviračių takas sujungs Aleksotą su Naujamiesčiu, jis turėtų driektis per M.K.Čiurlionio tiltą.

Žvelgiant dar toliau, turėtume rekonstruoti Kleboniškio, Pažaislio dviračių takus. Taip pat yra minčių įrengti ir pėsčiųjų-dviračių taką Lampėdžių šile. Dar vienas projektas – sutvarkyti ir apšviesti Panemunės šilo takus, kurie, apšviesti galėtų tarnauti ir žiemos sportui.

Sunku pasakyti, ar spėtume visus projektus įgyvendinti iki 2020 metų, nes darbus visada labai riboja jų pobūdis, pavyzdžiui, tenka iškelti kontaktinį troleibusų tinklą, o tai užtrunka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaiku darzelis

vaiku darzelis portretas
po 10 m. vadinsis Brazausko tiltu

Prisimenu

Prisimenu portretas
nuostabų Lampėdžių šilą. Nejau, atgaivins????Būtų pasaka

sutapimai

sutapimai portretas
tęsiasi......''Fluxus'' ministeriją uždarė,dviračių taką po tiltu atidarė ........tai gal merijos dviratininkas po tiltu ruošiasi menininkams palapines statyt .......
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių