Dviračių taku – iš Marvelės iki Kačerginės ir Zapyškio

Baigiamas tiesti dviračių takas kairiuoju Nemuno krantu nuo Marvelės iki Kačerginės.

Jį šeštadienio rytą išbandė gausus dviratininkų būrys - Kauno rajono savivaldybės darbuotojai ir gyventojai su meru Valerijum Makūnu priešakyje.

"Dviračiai vis labiau populiarėja. Susidomėjimas dviračių takais - didžiulis. Vos tik atidaromas dviračių takas, jau, žiūrėk, juo ir važiuojama. Naudojasi ir jaunimas, ir senjorai", - pastebėjo meras, pats anksčiau dviratį mynęs daug dažniau nei dabar ir dalyvaudavęs varžybose.

Ne vieną respublikinę pergalę važiuodamas dviračiu iškovojęs Rymantas Spūdys prieš startą teigė, jog dviratis yra gera priemonė save išjudinti. "Ypač pagyvenusiai kartai. Pats dabar jau tik savo malonumui kasdien nuvažiuoju po 15 km. Judėjimas - sveikata", - pasakojo vyras.

Naujasis dviračių takas jungia Kauno miestą su rajonu ir driekiasi per kelias seniūnijas: Akademiją, Ringaudus, Kačerginę. Pakeliui dviratininkams atsiveria įspūdingi vaizdai, siūlosi aplankyti Pyplių piliakalnis.

Iš Kačerginės dviračių taku panemune galima pasiekti ir Zapyškį, kuriame planuojama įrengti keltą per upę į Kulautuvą.

Dviračiais patogiai ir besigrožint apylinkėmis galima keliauti ir kita Nemuno puse. Iš Kulautuvos dviračių takas sieks iki pat Kauno miesto. Iš Šilelio kaimo taku galima pasiekti Netonis.

Iš viso Kauno rajone yra 33 km dviračių takų. Pabaigus visus pradėtus projektus, takų padaugės dvigubai.

V.Makūnas teigė, kad nutiesus dviračių takus, atsiras realūs Mažojo pakaunės turizmo žiedo kontūrai. Svarbiausia jo jungtimi turėtų tapti minėtas lyninis keltuvas per Nemuną ties Zapyškiu ir Kulautuva.

Šiame miestelyje baigtas įgyvendinti daugiau kaip 4 mln. litų vertės infrastruktūros gerinimo projektas: išvalytas Narėpos upelis ir tvenkiniai, atnaujinta estrada, įrengtas apšvietimas. Pagilinus Kulautuvos žvyro karjerą, jame įrengtas ES reikalavimus atitinkantis paplūdimys su gelbėjimo stotimi, žaidimų aikštelėmis, persirengimo kabinomis, treniruokliais, įvaža neįgaliesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

toms

toms portretas
Valio! vaziuosiu bandyt

Laimai-dviraciu fanei

Laimai-dviraciu fanei  portretas
Ponia panele Laima. Si klausima uzduokite Andriui Kupcinskui. Jis tuo paciu papasakos, kaip sekasi restauruoti Laisves aleja, statyti kongresu rumus.

Laima-dviracio fane

Laima-dviracio fane portretas
O kada atsiras dviraciu takas, sujungiantis Dainavos II mikrorajona su centru ir senamiesciu?Nes norint pasiekti Panemune,Pazaisli arba senamiesti , tenka vaziuoti gatvemis..
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių