Europos darbdavių dienos: kas svarbiausia renkantis darbą?

  • Teksto dydis:

2017 m. lapkričio 21 d., pasinaudodama šių metų Europos darbdavių dienos šūkiu, Kauno teritorinė darbo birža kvietė darbdavius, mokymo įstaigas bei darbo ieškančius asmenis pakalbėti apie įgūdžius ir atrasti visus talentus.

Kas svarbiausia renkantis darbą? Toks klausimas užduotas visiems, užsukusiems į Kauno teritorinę darbo biržą. Darbo užmokestis, tobulėjimo galimybės, darbo sąlygos daugumai yra labai svarbios ir kartais viena aplinkybė gali kompensuoti kitą. Tobulėjimo galimybės labiausiai motyvuoja jaunimą, o darbo užmokestis bei darbo sąlygos svarbu didesnę darbinę patirtį turintiems asmenims.

Karjeros kelias kartais gali pasirodyti painus, todėl svarbu laiku ir vietoje gauti tinkamą žemėlapį ar kompasą. Būtent šiuo kompasu renginyje buvo Kauno teritorinėje darbo biržoje dirbantys psichologai, kurie teikė karjeros konsultavimo paslaugą besidomintiems ir savo kelio ar posūkio iš jo ieškantiems žmonėms. Daugiausia klausimų užduota apie tai, koks darbas arba kokios studijos labiausiai tinka žmogui, kokių kompetencijų reikia turėti viename ar kitame darbe. Keliems klientams buvo aktualu, kokius žingsnius žengti ir kaip viską pradėti, jeigu žmogus nusprendžia keisti profesiją. Taip pat klientai turėjo galimybę atlikti testus bei gauti grįžtamąjį ryšį apie savo profesinius interesus, dominuojančias ir stipriąsias savybes.

Sakoma, kad gyvename technologijų amžiuje, todėl neatsilikti nuo technologijų pakviesti ir darbo ieškantys asmenys. Visi pageidaujantys buvo supažindinti su darbo paieškos internetinėje erdvėje galimybėmis ir subtilybėmis. Klientai galėjo pamatyti pačius populiariausius darbo paieškos būdus internete, klausti, kokius duomenis pateikti apie save bei gauti atsakymus apie atsargų ir atsakingą asmens duomenų naudojimą ieškant darbo. Darbo ieškantiems asmenims taip pat rūpėjo, kaip greičiau susirasti juos dominančius skelbimus, ir kaip lengviau ir greičiau rasti reikalingą informaciją. Tai puiki terpė jaunimui siekiant parodyti ne tik turimą diplomą, bet ir patirtį, kompetencijas bei pomėgius, galinčius sužavėti darbdavį.

Ieškoti darbo be gyvenimo aprašymo būtų sudėtinga, nes gyvename metu, kuomet laikas tampa ypač svarbus. Kaip per kelias minutes pristatyti save darbdaviui, kaip į vieną lapą sutalpinti informaciją apie save ir kokias kompetencijas reikėtų išryškinti – CV rengimo klausimais besidominčius konsultavo Klientų aptarnavimo departamento specialistas.

Darbo santykiai yra sudėtingas procesas, reglamentuojamas teisės aktais. Neretai dirbant, ieškantis darbo, ar jo netekus kyla su darbo santykiais susijusių klausimų. Į juos atsakyti padėjo Kauno teritorinės darbo biržos teisininko teikiamos konsultacijos darbo teisės klausimais.

Tuo pačiu metu II aukšte vyko Karjeros diena – kontaktų mugė, kur darbo ieškančių asmenų laukė darbdaviai bei mokymo įstaigų atstovai. Apsilankę renginyje galėjo pabendrauti su bendrovėmis „Kitron“, „Axis Industries“, „Axioma LT“, „Theca Furniture“, „Gerovė“, „Hi-Steel“, „Baltec CNC Technologies“, „Sportinė aviacija ir KO“. Besidomintys profesinio mokymo galimybėmis, norintys įgyti kvalifikaciją ar persikvalifikuoti susitiko su bendrovėmis „Ingenium Balticum“, „Programavimo mokykla“ („Kaunas Coding School“), viešąja įstaiga „Energetikų mokymo centras“, Kauno technikos profesinio mokymo centro, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro, bendrovių „Kauno Petrašiūnų darbo rinkos mokymo centras“, „Kauno naujamiesčio darbo rinkos mokymo centras“ atstovais.

Ateinantys į darbo biržą ar išeinantys iš jos buvo kviečiami pasinaudoti unikalia galimybe ir apsilankyti „Infobuse“ – laboratorijoje ant ratų. Besidomintys galėjo išbandyti 3D spausdintuvus, robotus, kompiuterizuotas stakles, krumpliaračių stendą, suvirinimo simuliatorius ir kitas modernias priemones.

Kontaktų mugei tebešurmuliuojant, įmonių bei mokymo įstaigų vadovai, Kauno teritorinės darbo biržos atstovai bei kviestiniai svečiai iš Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmų, Kauno kolegijos bei Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro prie apskrito stalo diskutavo apie paramos mokymuisi priemones. Kauno teritorinės darbo biržos direktorius pradėdamas diskusiją pakvietė bendradarbiauti ir dirbti kartu siekiant atrasti talentus bei padedant įgyti darbo rinkoje reikalingus įgūdžius. Kauno teritorinės darbo biržos Klientų aptarnavimo departamento direktoriaus pavaduotoja Edita Mikuličiūtė pristatė darbo biržos paramos mokymuisi priemones, Kauno pramonės ir amatų rūmų Švietimo ir mokslo skyriaus vadovė Aušra Giedrienė skaitė pranešimą apie neformaliu būdu įgytų kompetencijų pripažinimo reglamentavimą. Gerąja neformaliu būdu įgytų kompetencijų pripažinimo patirtimi dalijosi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro Viešbučių ir viešojo maitinimo skyriaus vedėja Birutė Poderskienė, o gerąja pameistrystės modelio praktiką pristatė bendrovės „Baltec CNC Technologies“ administracijos reikalų vadovė Dovilė Rimšaitė. Diskusijos dalyviai sutarė, kad tiek pameistrystė, tiek kvalifikacijų pripažinimas labai priklauso nuo sektorių, nes skirtinguose sektoriuose šių priemonių taikymo patirtis ir poreikis taip pat yra skirtingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DARBUOTOJAS

DARBUOTOJAS portretas
Darbo pilna,o va kada jau bus ir uzdarbio-va kur klausimas Lietuvoje,turbut,svarbiausias,nes realiai tai jau visiskas pasityciojimas is zmoniu su tais keliais simteliais dabar-pasalpos o ne atlyginimai uz darba!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių