Filme – pagreitintas Kauno gyvenimas

25-erių kaunietis, norėdamas draugus ir nepažįstamus žmones iš Lietuvos ir kitų šalių pakviesti aplankyti Kauną, sukūrė trumpą filmuką.

25-erių kaunietis, norėdamas draugus ir nepažįstamus žmones iš Lietuvos ir kitų šalių pakviesti aplankyti Kauną, sukūrė trumpą filmuką.

"Kiekvienas kūrėjas turi savo idėją ir savaip įsivaizduoja tą patį dalyką. Taigi norėčiau parodyti visiems Kauną taip, kaip aš jį matau. Gal tai padės daugiau pamatyti miesto grožį žmogui, kuris nėra čia buvęs, ar turistui, kuris užsinorėtų čia atvykti", – sakė Algirdas Rakštys, vadinantis save Kauno patriotu.

Kurdamas filmuką "Timelapse: Kaunas in motion" vaikinas nesiekė, kad šis taptų geriausiai miestą reprezentuojančiu videofilmu. "Paprasčiausiai norėjau pristatyti skirtingas Kauno vietas, kuriose man pačiam labiausiai patinka leisti laisvalaikį", – kalbėjo kaunietis.

A.Rakštys studijuoja finansų informatiką ir dirba IT specialistu, tačiau laisvalaikiu domisi fotografija. Būtent iš nuotraukų filmą jis ir sudėliojo. Tam prireikė apie 20 tūkst. fotografijų. Filmuko trukmė – kiek daugiau nei 5 min.

Fotografuodamas vaikinas naudojo "timelapse" technologiją, kai vienodais laiko intervalais fotoaparatas fiksuoja daugybę tos pačios vietos vaizdų. Vėliau šie vaizdai sujungiami ir gaunamas pagreitintas laiko tėkmės vaizdas.

Fotografijas filmui kaunietis kaupė apie metus. Jį kurdamas galėjo rinktis iš 60 tūkst. nuotraukų archyvo.


Šiame straipsnyje: kaunasapie kaunąkauniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

eg

eg portretas
Labai patiko. Lauksim daugiau

Diana Brooks

Diana Brooks portretas
Labai miela pamatyti savo miesta Kauna saunus darbas aciu!

RRR

RRR portretas
Šaunuolis, labai patiko.Lauksim sekančių darbų:)
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių