Fizikos olimpiados laimėtojai – Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių mokiniai

  • Teksto dydis:

Balandžio 6–8 dienomis Kaune vyko Lietuvos mokinių fizikos olimpiada.

Joje geriausiai pasirodė ir pirmąsias vietas iškovojo Vilniaus Žemynos gimnazijos devintokas Paulius Rindzevičius (mokytoja Asta Valčiukienė), Vilniaus licėjus dešimtokas Ernestas Ramanauskas (mokytojas Eugenijus Rudminas), vienuoliktokai Martynas Linkevičius iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos ir Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro (mokytojas Saulius Žukauskas) bei Lukas Juozulynas iš Vilniaus licėjaus (mokytoja Danutė Aleksienė) ir dvyliktos klasės mokiniai Gilbertas Umbražūnas iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos (mokytojai Saulius Žukauskas ir Virginija Gineikė) ir Jokūbas Pelanskis iš Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos (mokytoja Aurelija Pelanskienė). 

Olimpiadoje dalyvavę jaunieji fizikai sprendė teorinius uždavinius, atliko mechanikos, molekulinės fizikos, elektros ir optikos sričių praktines užduotis. Mokinių darbus vertino Vilniaus universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Lietuvos edukologijos universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno technologijos universiteto ir Šiaulių universiteto dėstytojai.

Geriausiai olimpiadoje pasirodę mokiniai dalyvaus atrankos į tarptautinę fizikos olimpiadą stovykloje. 48-oji Tarptautinė fizikos olimpiada šiais metais vyks Indonezijoje liepos 16–24 dienomis.

Pernai tarptautinėje fizikos olimpiadoje buvo iškovotas antras aukso medalis Lietuvos istorijoje. Jį pelnė Mažeikių  „Gabijos“ gimnazijos mokinys Elvinas Ribinskas, šiuo metu studijuojantis Kembridžo universitete.

Lietuvos mokinių fizikos olimpiadą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras ir Lietuvos gamtos mokslų olimpiadų asociacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
kad nieko iš puikiosios KTUG
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių