Fizinio aktyvumo mokosi ir darželinukai, ir senjorai

  • Teksto dydis:

Dalį pamokos moksleiviai praleidžia ne ant kėdės, o ant gimnastikos kamuolio, daugiau mankštinasi ir senjorai, kuriems rengiamos nemokamos nuotolinės treniruotės. Taip siekiama gerinti pakaunės gyventojų sveikatą.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro (KRVSB) specialistai ir "Erasmus Ka +" projekto "Bendruomenių fizinio aktyvumo skatinimas" partneriai, Jacqueline Selker iš Olandijos Hanzos universiteto ir Vida Česnaitienė iš Lietuvos sporto universiteto lankėsi Vilkijos ir Čekiškės seniūnijose.

Pirmoje stotelėje, Vilkijos lopšelyje-darželyje "Daigelis", ugdymo įstaigos auklėtiniai ir visuomenės sveikatos specialistė Domantė Sinkevičiūtė pristatė interaktyvias fizinio aktyvumo pertraukas naudojant programą "HOPSports".

Programos metu vaikai ekrane stebi ir atkartoja tikro ar animuoto instruktoriaus judesius. Filmukų turinys siejamas ne tik su motorinių įgūdžių ugdymu, bet ir suteikia sveikos mitybos žinių, lavina socialinius įgūdžius, supažindina su įvairiomis kultūromis. Vaikams sudaromos sąlygos pertraukų metu mankštintis bent kartą per dieną.

Iniciatyvą "Pamokos be kėdžių", kuri pritaikyta Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje, pristatė asociacijos "Sporto idėja" trenerė Daina Kazlauskienė. Mokiniai dalį pamokos praleidžia ant gimnastikos kamuolio.

Šių metų pradžioje Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro komanda gimnazijai padovanojo įrangos, gimnastikos kamuolių. Pasak D.Kazlauskienės, mokiniai apie iniciatyvą "Pamokos be kėdžių" atsiliepia teigiamai: "Vaikai sako, kad tokia veikla pamokos metu padeda nusiraminti, susikaupti ir atlikti užduotis." Trenerė pabrėžė, kad vienas iš iniciatyvos tikslų yra efektyviai išnaudoti pamokos laiką – vaikai ne tik įsisavina informaciją, bet ir aktyviai juda ant kamuolių. Remiantis mokslininkų išvadomis, sėdėti ant gimnastikos kamuolių rekomenduojama penkias valandas per dieną.

Įgyvendinant projektą "Fizinio aktyvumo skatinimas Kauno rajono bendruomenėje", rengiamos nuotolinės nemokamos fizinio aktyvumo treniruotės. Šios tarp senjorų populiarios treniruotės beveik niekuo nesiskiria nuo tradicinių, tik treneris čia – virtualus.

"Erasmus Ka +" projektas "Bendruomenių fizinio aktyvumo skatinimas" vyks trejus metus. Projektas finansuojamas iš ES struktūrinių fondų lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagyvenes

pagyvenes portretas
Darzelinukams judeti reikia ,o ne sedeti, kaip pensininkai, manksta darant.

Anonimas

Anonimas portretas
Žurnalistai, projektų "Erasmus Ka +" nėra. Pasiskaitykite ŠMPF puslapyje, kokie gali būti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių