Geradariai priglaudė automobiliu sužalotą stirną

Kauno rajone automobilis kliudė stirną, o vairuotojas bejėgį gyvūną paliko tiesiog pakelėje. Geri žmonės nusilpusį gyvūną pristatė į "Lesę".

Sausinės kaime įsikūrusioje gyvūnų prieglaudos "Lesė" padalinyje, skirtame laukiniams gyvūnams, glaudžiasi stirna. Ją Išlauže sekmadienio vakare kliudė automobilis. Vairuotojas nesivargino pasirūpinti sužeistu gyvūnu, tad paliko jį griovyje. Pro šalį važiavę kiti žmonės pastebėjo nusilpusį gyvūną, tačiau vos rado, kas gali jam padėti.

"Man paskambino žmonės, kad jie prie kelio pamatė partrenktą stirną. Apskambino ir bendruoju pagalbos telefonu, ir apliksokaugininkams bei medžiotojams, kurių kontaktus rado internete. Visų atsakymas buvo vienas, kad reikia gyvūną palikti ar nuvežti į mišką ir paleisti, nes tai yra natūrali atranka. Tada žmonės paskambino mums ir sutarėme, kad jie stirnaitę atveš mums į prieglaudą", – pasakojo prieglaudos vadovas Karolis Kulikauskas.

Akvilės Snarskienės nuotr.

Kai stirną atvežė į prieglaudą, specialistai įvertino jos būklę. Paaiškėjo, kad lūžių nėra. Specialistas tikisi, kad nebus ir vidinio kraujavimo, tad stirna artimiausiu metu bus paleista į laisvę.

"Šiandien jau atsigavo, pradėjo ėsti, gal po kelių dienų ir išleisime", – vylėsi K.Kulikauskas.

Sužeisti sparnuočiai

"Lesės" prieglaudoje šiuo metu yra gausu sužeistų sparnuočių Paukščių tiek daug, kad net netelpa į prieglaudos narvus.

"Šiuo metu turime porelę kryžiasnapių. Pirmiausia pas mus papuolė patinėlis, o po kelių dienų paskambino žmogus, kad rado jam nežinomą paukštį. Atvežus mums paaiškėjo, kad tai – kryžiasnapio patelė. Jie yra sveiki, tik nusilpę dėl maisto trūkumo", – kalbėjo K.Kulikauskas.

Prieglaudoje šiuo metu glaudžiasi ir kiras, pažeistu sparnu. Žmonės atnešė pašautą varną. Ji buvo rasta Šančiuose, tad dabar gali ramiai ilsėtis, nes buvo padaryta operacija ir pašalintas šovinys.

"Laukinė Lesė" nuotr.

"Net sunku pasakyti, kiek iš viso šiuo metu turime laukinių gyvūnų. Net vietų jiems nelabai turime, talpiname ten, kur tik įmanoma. Be pavasario, paukščių stengiamės į laisvę nepaleisti, tad dabar, jei paukščiai sugyvena kartu, tai narvuose laikome po kelis. Taip pat paukščiai jau užėmė mūsų praėjimus, darbo stalai apkrauti narvais", – pasakojo K.Kulikauskas.

Jis tikino, kad laukiniams gyvūnams nuolat reikia specifinio maisto. Vieni gyvūnai minta grūdais, kiti mėsa ar lukštentomis saulėgrąžomis, todėl norintieji prisidėti prie laukinių gyvūnų gerovės, gali paaukoti pinigų.


Banko rekvizitai:

VšĮ "Lesė". Įmonės kodas 300709225

Sąskaitos numeris LT92 7044 0600 0781 2083

Mokėjimo paskirtis – Laukinė Lesė

SEB bankas

SWIFT kodas CBVILT2X



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
Pagarba dirbantiems gyvūnų labui...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių