Geros žinios pakaunės gyventojams: kompensuos už kietąjį ar kitokį kurą

  • Teksto dydis:

Prasidėjus šildymo sezonui Kauno rajono savivaldybės gyventojai gali teikti prašymus kompensuoti išlaidas, patirtas perkant kietąjį ar kitokį kurą.

Gyventojai kviečiami kreiptis į seniūnijų, kuriose yra deklaravę gyvenamąją vietą, socialinio darbo organizatorius arba savivaldybės administracijos vieną langelį (Savanorių pr. 371, Kaunas). Šios paramos gali tikėtis nepasiturintys asmenys, kurie būstą šildo ir (ar) karštą vandenį ruošia malkomis, medienos pjuvenų briketais, medienos pjuvenų granulėmis, gabalinėmis durpėmis, durpių briketais, akmens anglimis, dyzeliniu krosnių kuru ar suskystintomis dujomis iš balionų.

Paramos prašantis asmuo turi būti deklaravęs gyvenamąją vietą tame būste, už kurio šildymą prašo kompensacijos arba sudaręs gyvenamųjų patalpų nuomos sutartį, jeigu būstą nuomoja, ir ją įregistravęs viešajame registre. Kompensacijos skiriamos nuo mėnesio, kurį asmuo įgijo teisę į kompensacijas, pirmos dienos, tačiau ne daugiau kaip už du mėnesius, praėjusius iki prašymo-paraiškos pateikimo, jei kreipimosi metu ir tą laikotarpį, už kurį skiriamos kompensacijos, turėjo teisę jas gauti. Vienam gyvenančiam asmeniui gali būti kompensuojamas kietojo kuro kiekis, skirtas šildyti iki 50 kv. m jo būsto naudingojo ploto. Jeigu būste gyvena daugiau asmenų, kompensuojama už 38 kv. m pirmam bendrai gyvenančiam asmeniui, 12 kv. m – antram bendrai gyvenančiam asmeniui ir po 10 kv. m trečiam ir kitiems bendrai gyvenantiems asmenims. Remiantis įstatymais, bus kompensuojama ta būsto šildymo išlaidų dalis, kuri viršija 10 proc. skirtumo tarp bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens pajamų ir valstybės remiamų pajamų (valstybės remiamos pajamos – 122 eurai) bendrai gyvenantiems asmenims arba vienam gyvenančiam asmeniui dydžio.

Gali būti, kad vienoje savivaldybėje gyvenantis asmuo pagal savo pajamas kompensacijos negauna, tačiau, jei gyventų kitoje lygiai su tomis pačiomis pajamomis – gautų, mat kietojo kuro kainas, į kurias atsižvelgiama skaičiuojant kompensacijas, nustato pačios savivaldybės, išnagrinėjusios vietos rinkos kainas.

Kauno rajono savivaldybės taryba rugsėjo 27 d. patvirtino vidutines kuro kainas, kurios bus taikomos skaičiuojant 2018 m. spalio–2019 m. rugsėjo būsto šildymo ir karšto vandens išlaidų kompensacijas: už populiariausią ir dažniausiai naudojamą kietąjį kurą – kub. m malkų – kompensacija bus 47,65 euro.

Kauno rajono savivaldybės tarybos sprendimas paskelbtas teisės aktų registre www.e-tar.lt ir interneto svetainės www.krs.lt skiltyje "Savivaldybė – Teisinė informacija – Viešinami Tarybos sprendimai – Tarybos 2018-09-27 sprendimas Nr. TS-257".

Daugiau informacijos: savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vyr. specialistė Jadvyga Slivskienė, tel. 8 616 21 592.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaustukas

Klaustukas portretas
Tai ar kas nors supratote is straipsnio kokios turi buti pajamos ,kad gauti kompensacija.raso ir nedaeaso,kaip visada.

Aha

Aha portretas
O jei mes ne suskystintomis iš baliono, bet gamtinėmis dujomis šildomės, tai mums ir toliau nekompensuos. Socialiai remtini nesam, bet ką pavyksta per vasarą sutaupyt, tą per žiemą šildymas suėda... Gal reikėtų pradėt padangom kūrent?

Jone

Jone portretas
Akmens angliu nekompensuokit, smirda labai, tik malkas ir dujas!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių