Giraitės ginkluotės gamykla negalės būti privatizuota

  • Teksto dydis:

Mažo kalibro amuniciją gaminanti Giraitės ginkluotės gamykla įtraukta į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą.

Už tokios pataisos priėmimą ketvirtadienį balsavo 71 Seimo narys, prieš buvo vienas, susilaikė trys parlamentarai. Šis sprendimas reiškia, kad Giraitės gamykla negalės būti pilnai privatizuojama.

Pataisas inicijavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, argumentuodamas, kad esant dabartinei įtemptai geopolitinei situacijai visų 100 procentų gamyklos akcijų pardavimas būtų klaida.

Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, priėmus pataisas šios įmonės kapitalo galės turėti privatūs nacionaliniai ir užsienio asmenys, atitinkantys nacionalinio saugumo interesus, bet sprendžiamąją galią turės valstybė, išlaikiusi daugiau kaip pusę akcijų.

Iki šiol Giraitės ginkluotės gamykla buvo įtraukta į mažesnės svarbos, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Gamyklą siūloma privatizuoti dėl jos skolų, pernai įsiskolinimai Finansų ministerijai siekė 13,636 mln. eurų.

2000 metais įkurta gamykla veikia Kauno rajone, Vijūkuose.

Nuo 2006 metų daugiau nei 90 proc. produkcijos įmonė parduoda NATO ir kitų šalių karinėms pajėgoms, specialiosioms struktūroms ir kitoms institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fufaika

fufaika  portretas
kiek milionu kainavo ja pastit.

mastytojas

mastytojas portretas
senelis grodamas fortepijonu porino kad tokia gamykla bus pirma europoj o dabar visai kas kita o senelis ir toliau groja ciurlioni o anukelis i ausktumas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių