Savanorių gretos pildosi: ugniagesiams talkins ir seniūnai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono ugniagesių komandų gretas papildo vis daugiau savanorių. Neseniai Laimutės ir Stasio Sadauskų sodyboje vyko mokymai būsimiems savanoriams ugniagesiams, kurie prisidės prie Kauno rajone esančių ugniagesių komandų.

Seminare dalyvavo septyniolika žmonių, tarp jų buvo seniūnijų vadovų, miškininkų, savivaldybės atstovų, taip pat atvyko penki svečiai iš Lenkijos – Krasnopolio, Punsko ir Smalėnų valsčių. Čia vyko teoriniai ir praktiniai mokymai, kuriuos vedė Kauno rajono ugniagesių savanorių draugijos pirmininkas Klemensas Narkevičius.

Teorinėje seminaro dalyje buvo dėstoma ugniagesių istorija, pasakojama apie degiąsias ir gesinamąsias medžiagas, kaip tinkamai naudotis gesintuvu, ką daryti pastebėjus gaisrą. Praktinėje dalyje susirinkusieji turėjo galimybę gesinti tikrą gaisrą. Dauguma gesintuvą rankose laikė pirmą kartą, todėl užgesinę ugnį džiaugėsi, kad pavyko įvykdyti užduotį.

K.Narkevičius pabrėžė, kad pirminė apsauga nuo gaisrų yra žmonių sąmoningumas: "Kuo daugiau visuomenė žinos, kokiais būdais saugotis nuo gaisro ir kaip elgtis jam kilus, tuo daugiau gyvybių ir turto pavyks išsaugoti. Saugumas prasideda nuo prevencijos."

Seminaras finansuojamas vykdant "Interreg" projektą "Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas, plėtojant savanorystę priešgaisrinės saugos srityje". Visiems dalyvavusiesiems ir išklausiusiesiems 8 val. kursą gegužės 4-ają, Šv.Florijono dieną, bus įteikti sertifikatai, pažymintys įgytas žinias, taip pat savanorių ugniagesių ženklai. Savanoriai bus pasirengę padėti gesinti gaisrus, vykdyti visuomenės švietimą gaisrų prevencijos srityje.

Kaimyninėje Lenkijoje savanorių ugniagesių komandos yra labai gausios. Lietuva turi pavyzdį, kaip vystyti šią sistemą.

Mokymus stebėję Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktorius Rytis Velžys ir jo pavaduotojas Algirdas Žandaras džiaugiasi, kad Kauno rajono savivaldybės vadovai ugniagesiams skiria daug dėmesio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių