Gričiupio parkas – ant permainų slenksčio

Dar vienas Kauno miesto parkas laukia permainų – šiandien miesto taryba ketina uždegti žalią šviesą netoli Kauno technologijos universiteto (KTU) esančio Gričiupio parko rekonstrukcijai.

Šiuo metu rekonstruojami Kalniečių ir Dainavos parkai, o kitais metais planuojama sutvarkyti ir studentų bendrabučius su KTU fakultetais jungiančią erdvę – Gričiupio parką.

Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė informavo, kokių Gričiupio parko pertvarkų galima tikėtis kitais metais. Šiam projektui iš ES planuojama gauti apie 280 tūkst. eurų. Dar bent 15 proc. visos rekonstrukcijos sumos turės padengti Kauno miestas.

"Bendros projekto vertės pasakyti kol kas neįmanoma, nes tai paaiškės parengus parko sutvarkymo projektą. Jį rengs bendrovė "Polistatyba". Sutartis su šia bendrove pasirašyta praėjusią savaitę. Per pusantro mėnesio projektuotojai pateiks priešprojektinius pasiūlymus ir parko sutvarkymo sprendinius", – sakė specialistė.

R.Savickienė tikino, kad šiais metais planuojama parinkti rangovą, tad matomi darbai turėtų prasidėti 2018 m. Pirmiausia planuojama sutvarkyti Gričiupio upelį, bus įrengtos mažosios krantinės ir akmenimis išgrįstas upelio dugnas. Taip aplinka taps dar jaukesnė.

Bus suprojektuotos žaidimų aikštelės vaikams, treniruoklių aikštelė suaugusiesiems.

Parke bus įrengti pėsčiųjų takai, kurie sujungs atskiras parko erdves į jaukią visumą. R.Savickienė tikino, kad darbininkai privalės sutvarkyti pagrindines įeigas į parko teritoriją, parinkti lengvai prižiūrimas ilgaamžes pėsčiųjų takų dangas.

"Siekiame, kad gyventojams būtų patogu, tad parke įrengsime dviračių stovus, naujus suoliukus, pavėsines, šiukšliadėžes, biotualetus, suprojektuosime naują parko apšvietimą", – kaip pasikeis Gričiupio parkas, vardijo specialistė.

Parko teritorijoje atsiras aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos. Bus suprojektuotos žaidimų aikštelės vaikams, treniruoklių aikštelė suaugusiesiems. Dėl saugumo parke ketinama įrengti vaizdo stebėjimo kameras. Už ES lėšas sergančius ir senus parko medžius pakeis nauji, sužydės gėlynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Šaligatvius ne tik prie daugiabučių reikia tvarkyti ,bet visus šaligatvius. Žmonės pėsčiomis negali paeiti,kojas vos neišsisuka eidami pėsčiomis.O batai tampa senais,jeigu išeini su naujais.Svarbu pinigus išplauti,pasirenka sau tokį būdą,kur lengviau tai padaryti.Ta poilsio zona yra sutvarkyta ,gali palaukti,yra svarbesnių dalykų, kuriuos reikia skubiau spręsti ir padaryti.

Miestietė

Miestietė portretas
Trukt už vadžių ir vėl iš pradžių. Kiek galima savavališkai priiminėti sprendimus, nesuderinus su miestiečiais. Gal jie nori matyti visai kitus prioritetus. Nepasitikiu šiais specialistais. Kur valdžios Kauno vizija, kas ją matė, kas svarstė ir kada? Kas gali paneigti, kad čia skubama plauti Europinius pinigus. Kodėl netvarkomos vaikų žaidimo aikštelės prie daugiabučių namų? Kodėl netvarkomi įvažiavimai į daugiabučių namų teritorijas? Kodėl netvarkomi šaligatviai daugiabučių namų teritorijose? O skubama projektuoti parkų, kurių nepavadinsi parkais tvarkymas.

Gelbėkime Ąžuolyną nuo totalinio sunaikinimo!!!

Gelbėkime Ąžuolyną nuo totalinio sunaikinimo!!! portretas
Ten kitąmet ketinama iškirsti bene pusę visų medžių, tarp jų ir daugybę ąžuolų ir vietoj jų įrengti atviras pievas. Įsitikinkite tuo patys: http://www.kaunas.lt/wp-content/uploads/sites/13/2017/05/TECHNINIS-PROJEKTAS-A%C5%BEuolynas.pdf
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių