Kaunui jau gresia gripo epidemija

  • Teksto dydis:

Kauno visuomenės sveikatos specialistai perspėja, kad gripas jau pasiekė Kauną. Šių metų ketvirtosios savaitės duomenimis, lyginant su trečiąja, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis padidėjo.

Kauno visuomenės sveikatos specialistai perspėja, kad gripas jau pasiekė Kauną. Šių metų ketvirtosios savaitės duomenimis, lyginant su trečiąja, sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis padidėjo ir pasiekė 95,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų per savaitę. Tikėtina, kad sergamumas didės ir toliau, todėl auga epidemijos grėsmė.

Per savaitę ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) susirgo beveik 3000 Kauno gyventojų, gripo atvejų skaičius per savaitę padidėjo du kartus nuo 10 iki 20 atvejų. Specialistams neramu dėl to, kad trečiąją metų savaitę paimtuose gripo mėginiuose nustatytas A tipo gripo virusas jau net trims kauniečiams. 

Pirmasis šį sezoną laboratoriškai patvirtintas gripas nustatytas Vilniuje 51-ąją 2014 m. savaitę (B tipo gripo virusas). Per šį (2014-2015 m.) gripo sezoną iš viso gripo diagnozė yra patvirtinta 8 asmenims.

Ankstesnį 2013-2014 m. gripo sezoną pirmieji patvirtinti gripo atvejai buvo Klaipėdoje 6-ąją metų savaitę, Kauno apskrityje 7-ąją savaitę, tačiau sergamumas gripu ir ŪVKTI taip ir nebuvo pakilęs, nepasiekė epideminio lygio, kai registruojama 100 susirgimų atvejų/10 000 gyventojų per savaitę.

Kauno apskrityje šių metų ketvirtąją savaitę didesnis sergamumas ŪVKTI nei Kaune registruotas tik Jonavoje – 114,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų, tačiau sergamumas gripu, Jonavoje nėra reikšmingas.


Rekomenduojama nepamiršti:

• Gripo skiepų –  jeigu dar nespėjote pasiskiepyti, tai gali būti paskutinė proga šį sezoną, kurie padės išvengti ligos ir apsaugos nuo komplikacijų.
• Saviizoliacijos – susirgus gripu ar peršalus, reikėtų likti namuose ir neplatinti sukėlėjų. Saugus atstumas nuo sergančio asmens 1 m.
• Kosulio etiketo – kosėjant ar čiaudėjant prisidengti burną ir nosį vienkartine servetėle, arba rūbu.
• Rankų higienos – kuo dažniau plauti rankas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

serganti

serganti portretas
einu i darba, kol visai gripas nepagulde, nes mažai apmokamas biuletenis--gal pasiseks pravaikščioti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių