Himną giedojo tūkstantinis kauniečių choras

„Jei Karalius Mindaugas dabar būtų gyvas, manau, jis gyventų Kaune ir dabar sugiedotų su mumis Tautinę giesmę“, – taip šmaikštaudamas Kauno vadovas pakvietė kauniečius kartu sugiedoti Tautinę giesmę.

„Turime ne tik gražią tradiciją Valstybės dieną giedoti mūsų šalies himną. Šią šventę mes sutinkame festivaliu „Operetė Kauno pilyje“, – pilies lomoje įrengtoje scenoje į susirinkusius klasikinės muzikos gerbėjus kreipėsi Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Jei Karalius Mindaugas dabar būtų gyvas, manau, jis gyventų Kaune ir dabar sugiedotų su mumis Tautišką giesmę“, – taip šmaikštaudamas Kauno vadovas festivalio koncerto pertraukos metu pakvietė visus kauniečius kartu sugiedoti Lietuvos himną.

Jį Kauno pilies lomoje iš širdies traukė ir į sceną išėję operos solistai, ir renginio vedėjai, ir keli tūkstančiai žiūrovų. Tai gausiausias būrys kauniečių, sudalyvavusių „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ renginyje.

Tuo pačiu metu pirmadienio vakarą 21 valandą šalies himnas buvo giedamas apie penkiuose šimtuose „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ organizatorių numatytų taškų Lietuvoje. Devintą vakaro atitinkamų šalių laiku „Lietuva, Tėvyne mūsų“ užtraukė ir lietuviai beveik šimte vietų visame pasaulyje, kur gyvena didesnės lietuvių bendruomenės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedojo

Giedojo portretas
o vedantysis lochas teigė, kad "dainavo" :))) Kaune daug puikių vedančiųjų, kam samdo tokius paikus juokintojus?

jurginas

jurginas portretas
Kaune prie pilies himną giedoje ne tūkstantis, o ir keli tūkstančiai žmonių, bet nuotraukos įdėtos nelabai vykusios.

kikilis

kikilis portretas
Keista, Kančas sunaikino ištisą miesto rajoną ir įkišo Akropolį su siaubingais angarais. Ar tai už šituos „nuopelnus“? Atrodo, čia ir puikus aktorius Mikalauskas. Betgi ir Kaune yra tik puikių aktorių, kurie gali gražiai vesti renginius...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių