Į bibliotekas traukia ir vasarą

  • Teksto dydis:

Jau šeštas mėnuo moksleiviai į Garliavoje esančią Kauno rajono savivaldybės viešąją biblioteką ir šešis jos padalinius skuba ne tik pasiimti knygų, bet ir žaisti lavinamųjų kompiuterinių žaidimų.

Įgyvendinant projektą "Inovacijų keliu: atrask, išbandyk ir tobulėk", Garliavoje ir šios bibliotekos padaliniuose Ringauduose, Piliuonoje, Domeikavoje, Zapyškyje, Ežerėlyje ir Lapėse vyksta informacinių technologijų edukaciniai užsiėmimai moksleiviams ir jaunimui. Padedami bibliotekos specialistų, moksleiviai mokosi programavimo subtilybių ir tobulina įgūdžius naudodamiesi kompiuterinėmis programomis "Minecraft" ir "Actionbound".

Net ir per vasaros atostogas moksleiviai kiekvieną savaitę gausiai renkasi į "Lego robotikos" užsiėmimus. Mokydamiesi konstruoti ir programuoti "EV3 Lego Mindstorms" ir naujus iš projekto lėšų įsigytus "mBot" robotus, puikiomis įgytomis programavimo žiniomis ir gebėjimais moksleiviai neretai stebina ir juos mokančius bibliotekos specialistus.

Pasak projekto vykdytojų, didžiausias jo pranašumas yra tas, kad programavimo ir darbo su kompiuterinėmis programomis žinias moksleiviai galės sėkmingai pritaikyti mokykloje.

Moksleiviai, kuriems robotikos užsiėmimai atrodo per daug sudėtingi, programavimo įgūdžius tobulina dalyvaudami edukacinėse popietėse su "Minecraft" programa. Taip mokosi projektuoti esamus ir įsivaizduojamus pastatus, kuria įvairius objektus. Vaikams, dirbantiems su kompiuterine "Minecraft" programa, viešoji biblioteka paskelbė moksleivių kūrybinių darbų konkursą "Išmanusis miestas". Konkurso dalyviai, susipažinę su vietovės, kurioje gyvena, lankytinais objektais, pasitelkę naujausias technologijas turi suprojektuoti savo išmanųjį miestą. Konkursas, prasidėjęs birželio viduryje, tęsis iki spalio pabaigos.

Ugdyti ir puoselėti kūrybines ir pilietiškumo kompetencijas skatina ir edukaciniai užsiėmimai moksleiviams su kompiuterine programa "Actionbound". Per šį projektą biblioteka įsigijo virtualiosios realybės akinius, kurių jaunieji jos lankytojai labai laukė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių