Į Kauną atplukdytos spalvotos kėdutės

  • Teksto dydis:

Po tris dienas trukusio baidarių žygio į Kauną iš Vilniaus Nerimi atplukdytos trys Lietuvos vėliavos spalvų kėdutės – būsimo upės krantinės Kaune papuošimo pradžia.

Kaip sakė Vilniuje įgyvendinamos „Upės korio“ idėjos iniciatorius Vytautas Puzeras, tikimasi, kad trispalvės raštą krantinėje prie tilto į Nemuno salą Kaune pavyks įrengti iki rudens.

„Galima būtų kiekvienam piliečiui įsigyti, tačiau tai yra sudėtinga ir gali užsitęsti. Trims didžiosioms Kauno įmonėms pasiūlysime prisidėti prie projekto ir ne vienai, o trims čia yra tik idėjos palaikymo klausimas. Ir taip įsivaizduoju, kad labai operatyviai tai įgyvendinsime. Per vasarą iki rudens esame pasiruošę padaryti atidarymą“, – kalbėjo V.Puzeras.

Jo teigimu, projektui įgyvendinti Kaune reikėtų keliasdešimt tūkstančių eurų.

Jis su dar dviem bendraminčiais tris kėdutes Nerimi į Kauną gabeno apie 180 kilometrų. Baidares su dovana Kaunui Vilniuje trečiadienį išlydėjo miesto meras Remigijus Šimašius.

Kaune įrengus kėdučių ornamentą krantinėje šalia Karaliaus Mindaugo prospekto, kitapus upės, Nemuno salos šlaite esančioje pievoje, svarstoma įrengti vietą, kurioje galėtų vykti renginiai.

Pasak idėjos autorių, kėdutės yra atsparios vandeniui ir saulei. Vilniuje įrengtų kėdučių nesuniokojo net Nerimi praslinkę ledai.

„Upės trispalve“ siekiama simboliškai sujungti Kauną ir Vilnių. Sostinėje Neries krantinėje bus įrengta 610 kėdučių. Kaune – 840.


Šiame straipsnyje: kaunasVilniusNeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Użpelkis

Użpelkis portretas
Kam ta baisi invazija į gamtą ? Vilniuje tokie debilśki projektai vykdomi tam, kad pinigų pasidaryti. Vilnius yra panašus į Graikiją - prasiskolinęs kiaurai. Tas projektas yra visiška beskonybė ir gamtos darkymas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių