Į Kauną vokiečiai atsigavo retro lėktuvais

  • Teksto dydis:

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome pirmadienio vakarą nusileido keturiais retro lėktuvais aplink Baltijos jūrą keliaujanti vokiečių grupė. Lėktuvų kompanijos Dornier GmbH įkūrimo 100-metį minintys vokiečių pilotai į skrydį aplink Baltijos jūrą susiruošė retais Dornier Do - 27 modelio lėktuvais.

Keturiais lėktuvais atskrido 9 pilotai. Dar vienas komandos narys - šuo. Šiandien svečiai vis dar vieši aerodrome. Pilotai planuoja aplankyti miestą, apžiūrėti lankytinas vietas bei šiek tiek pailsėti prieš tolimesnį skrydį.

Minėdami 100-metį pilotai skrydį pradėjo iš pietų Vokietijos miesto Villingen – Schwenningen, skrido į Šiaurės Vokietijos mieste Rugen esantį aerodromą, paskui į  Lenkiją ir vakar nusileido Kaune.

Pilotai savo kelionę tęs į Latviją, Estiją, Suomiją, Švediją, Daniją ir tada skris atgal į Vokietiją, kur rugpjūčio 8 d. vyks pasaulinis šių lėktuvų sąskrydis. Pilotų teigimu, pasaulyje tėra likę mažiau nei 80 šios kompanijos pagamintų lėktuvų.

Kalbinami pilotai pasakojo, kad lėktuvų gamintojos kompanijos Dornier GmbH įkūrėjas, inžinierius Claudius Dornier, buvo vienas iš tuometinių vokiečių karo mašinų „Zepelinn“ kūrėjas. Iš karinės pramonės pasitraukęs inžinierius įkūrė savo kompaniją ir pradėjo lėktuvų gamybą. Pirmieji naujos kompanijos lėktuvo modeliai buvo tupiantys ant vandens. Pilotų teigimu, su šios kompanijos lėktuvu DOHEX buvo atliktas skrydis apie pasaulį.

1956 m. buvo pradėta „Dornier Do - 27” modelio lėktuvų gamyba. Šio modelio lėktuvai buvo naudojami šuoliams parašiutu, transportavimui. Tuomet gaminamus šios kompanijos lėktuvus galima prilyginti šiuolaikiniams Airbus. Tuo metu aprūpinti pažangiausia aviacine technika jie buvo naudojami kariuomenėje, paskui, pasibaigus jų eksploatavimui kariuomenėje, jie buvo parduoti „į privačias rankas“.

Vienas iš vokiečių pilotų, pasiryžusių apskristi aplink Baltiją, dirba pasaulinėje keleivinio transporto kompanijoje. Pilotas pasakojo, kad džiugu grįžti prie pagrindo, nuo kurio pradėjo savo lakūno karjerą bei juokavo, kad jau pabodo gražios stiuardesės ir automatizuoti skrydžiai  ir toks iššūkių pilnas skrydis yra būtent tai, ko reikia.

Kalbinami pilotai teigė, kad jiems patinka viešnagė Kaune ir jie planuoja atskristi į 2015 m. vyksiančią S. Dariaus ir S. Girėno 100-mečio jubiliejaus aviacijos šventę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o grista vokieciai i Kauna

o grista vokieciai i Kauna portretas
sveikinimai! Taip istorija ir kartojasi ratu. Grazu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių