Į KTU gimnazijos direktoriaus kėdę – septyni kandidatai

Baigėsi kandidatų registracija į Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriaus vietą. Mokyklos vadovu nori tapti septyni pretendentai.

Trečiadienį baigėsi kandidatų registracija į Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriaus vietą. Mokyklos vadovu nori tapti septyni pretendentai.

Anot KTU Žmogiškųjų išteklių departamento direktoriaus Mindaugo Vinkaus, tarp kandidatų – keturi vyrai ir trys moterys. Vienas pretendentas dirba KTU gimnazijoje, vienas – KTU, vienas yra kitos gimnazijos direktorius, vienas – mokyklos direktorius, o kiti kandidatai dirba arba turi darbo patirties švietimo sistemoje.

„Iki atrankos komisijos posėdžio įvyks pretendentų susitikimai su gimnazijos bendruomene: moksleiviais, mokytojais, moksleivių tėvais, Alumni draugijos nariais“, – sakė M.Vinkus. Jo teigimu, kovo 25-ąją bus priimtas galutinis sprendimas dėl tinkamiausio pretendento.

Naujasis direktorius turi pradėti dirbti iki balandžio pabaigos.

Portalas kaunodiena.lt primena, kad ilgametis KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis dėl gimnazijoje kilusio konflikto atsistatydino praėjusių metų gruodžio mėnesį. Nuo to laiko laikinai direktoriaus pareigas užima pavaduotojas Leonas Narkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juodoji pirštinė

Juodoji pirštinė portretas
Jo jo, mažas lietutis iš didelio debesies dulksnoja. Konkurso dieną bene pasirodys, kad tėra tik kokie du ar trys kandidatai? Tada ir prisiminsim rektoriaus svaičiojimus apie 19 žmonių, pareiškusių norą vadovauti Burgio gimnazijai.

Baltoji pirštinė

Baltoji pirštinė portretas
Po pasamdytos personalo atrankos firmelės intensyvaus kandidatų ieškojimo ir karštligiškų skambučių žmonėms paskutinėmis dienomis su prašymu dalyvauti konkurse ... net/tik septyni? Na taip, ne prestižas turėti tiek pretendentų į prestižinę gimnaziją. Beje, ar tikrai dalyvaus kandidatas iš pačios KTU gimnazijos? Šarkos kalba, kad ne.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Masyvūs atviri internetiniai kursai (angliškai: MOOCs) pradeda kurti informaciją darbdaviams apie tai, ką studentai išmoksta. Tai nebūtinai gali būti diplomas. Yra ir naujoviškas galingesnis būdas. Tokios internetiniai studijavimo organizacijos gali kaupti visą informaciją apie tai, ką studentai išmoksta, bei padaryti ją prieinamą internete ir atvirą kompiuterinei paieškai, bandant rasti tarp tokių buvusių studentų darbuotojus, kurie turi darbdaviams reikalingas žinias ir įgūdžius. Kai ši sertifikavimo sistema dirbs ir bus vis dar pakankamai pigi, tada sustabarėję Lietuvos universitetai bus priversti mažinti studijų kainas, o gal net bankrutuoti. Seniai laikas. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių