Į Peru – su iltimis ginkluotu sargybiniu

Vienas Laisvės alėjos ypatumų yra gyvūnai. "Kauno diena" jau rašė apie Laisvės alėjoje sutiktą mergaitę su bengališku katinu, kurį matydami dreba šunys, moterį, kuri susidraugavo su dviem sužalotais balandžiais. Pastarasis atradimas – visai kitos svorio kategorijos.

Kalėjimo sargai

Šįkart pavyko užfiksuoti stulbinamo grožio jauną Kaukazo aviganį. Tai viena seniausių šunų veislių pasaulyje. Šio šuns charakterio išskirtinimui ir sugebėjimams tikriausiai negali prilygti nė vienas kitas šuo pasaulyje.

Iki šiol vienintelį "kaukazietį" man teko matyti Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Mažo arklio dydžio šuniukas, kaip jį vadino prižiūrėtojai, kėlė ne tiek baimę, kiek pagarbą. Ne veltui vieninteliai pabėgimai iš Lukiškių yra pavykę tik kalėjimo stogais – savo teritoriją lyg kūdikį ginantys "kaukaziečiai" labai greitai susitvarko su pabėgėliais ir ilgam atmuša jų norą pasveikus bandyti bėgti dar kartą.

Išaugs tikru gigantu

Prie fontano sutiktas šuo buvo visai kitoks – kelių mėnesių šunytis, tačiau vos ne suaugusio bokserio dydžio. Draugiškas ir smalsus pūkų kamuoliukas. Suaugęs šuo vienu kąsniu galėtų nukąsti ranką, o šis mėgavosi glostomas ir tingiai žvalgėsi aplink.

"Jo vardas Kalnų berniukas. Ne aš tokį vardą daviau, bet negaliu dabar taip imti ir pakeisti", – šypsojosi keturkojo šeimininkė.

Įsikalbėjus apie veislės ypatumus su šuns šeimininke Virdžinija, ji papasakojo tokių dalykų, kad šuns grožis atsidūrė antrame plane.

"Jo mama svėrė 110 kg, o tėvas – 130 kg. Reikia tikėtis, kad jis aplenks jį", – kalbėjo Virdžinija.

Pastebėjus, kad reikia pratinti šunį prie žmonių, nes būdamas tokio svorio jis tikrai gali netyčia ką nors sužeisti, Virdžinija pasakė tai, nuo ko pačiam teko suglausti ausis.

"Aš jį nusipirkau, kad žudytų žmones", – tarė ji. Likau stovėti be žado.

Į Peru vežasi ligonius

"Aš atvykau iš Peru, gyvenu džiunglėse. Ten labai pavojinga, pilna visokio plauko ginkluotų banditų. Man reikia visą laiką greta turėti vyrą su šautuvu arba šitą šunį", – sakė ji.

Moteris iš Peru vyko be šuns. Jį pirko Vengrijoje. Į Kauną ji atkako dėl dar įdomesnės priežasties.

"Aš – gydytoja. Į Lietuvą atvykstu tris kartus per metus. Surenku nepagydomus ligonius ir išsivežu su savimi į Peru", – kalbėjo ji.

Virdžinija pasakojo, kad per daug nesireklamuoja, nes reikia dirbti. Žmonės ją patys susiranda. Sutikime, būti nukaršintam džiunglėse daug įdomiau, nei mirti chloru atsiduodančioje lovoje kur nors ligoninėje, tačiau abu nutarėme, kad šis kiek makabriškas mūsų susitikimas nėra tas, per kurį ji susiranda savo klientų, ir atsisveikinome.

Viena priežasčių, kodėl Laisvės alėja yra nuostabiausia gatvė pasaulyje, – susitikimai. Nežinai, su kuo prasilenksi. Paprasta, gražia skrybėle pasipuošusi ir šuneliu vedina moteris gali būti įdomiausias žmogus, sutiktas gyvenime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kalba yra apie dvasios ligonius.

nuomonė

nuomonė portretas
Manau, žmogus netinkamą variantą apsaugai pasirinko. Taip, kaukazas-puikus asmens sargybinis, teritorijos sargas. Bet ką gali gyvūnas prieš ginkluotą banditą? Nušaus per pirmą susitikimą. Šaunamąjį ginklą reikėjo pirkt, o ne šunį tokioj situacijoj.

L

L portretas
trenkta ant visos galvos tukiu yra daug laisves al.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių