Į rekonstruotą Laisvės alėją įvažiuoti galės ne visi

  • Teksto dydis:

Kauno miesto taryba pakeitė įvažiavimo į Laisvės alėją apmokestinimo tvarką – rinkliava už komercinius objektus aptarnaujantį transportą bus renkama pagal transporto priemonių svorį, įvedami mėnesiniai ir metiniai leidimai.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, šie pakeitimai galios komerciniam sunkiasvoriui transportui: pradėjus Laisvės alėjos rekonstrukciją, siekiama iš centrinės miesto pėsčiųjų gatvės išgyvendinti dalį sunkiųjų transporto priemonių, galinčių sugadinti būsimą grindinį.

„Įvesime metinį leidimą, kuris būtų pakankamai brangus sunkvežimiams įvažiuoti, kurie aptarnauja šią teritoriją. Ir kadangi artėja pirmojo etapo granito suklojimas Laisvės alėjoje, tai kad ten, kur suklota nauja danga, įvažiavimas sunkvežimiams iš viso būtų uždraustas“, – BNS pakeitimus komentavo G.Petrauskas.

Toms įstaigoms, kurios į Laisvės alėją važiuoti norės nuolat, numatomas metinis leidimas, tačiau jis bendrovėms atsieis gana brangiai: ne daugiau kaip 3,5 tonos sveriančiam transportui toks leidimas metams kainuos 700 eurų. Taip pat bus galima įsigyti 6 eurus kainuojančius vienos dienos leidimus ar 80 eurų vertės leidimus mėnesiui.

Iki 12 tonų sveriančioms transporto priemonėms vienos dienos leidimas važinėti Laisvės alėjoje kainuos 30 eurų, o mėnesiui – 500 eurų. Daugiau kaip 12 tonų sveriančios transporto priemonės už vienadienį leidimą turės sumokėti 50 eurų, tačiau jie nebebus išduodami teritorijoms, kuriose sudėta nauja danga.

„Jie turi ruoštis ir žinoti, kad kai bus rekonstruota, kadangi jau šiais metais žadame pradėti ir kitus etapus, susirasti kitus logistus per tą laikotarpį, nes didžiuliais sunkvežimiais nebegalės važinėti“, – sakė G.Petrauskas.

Daugiau pasivaikščioti teks ir į Laisvės alėjoje įsikūrusių viešbučių lankytojams: planuojama panaikinti vienkartinius leidimus, kurie anksčiau leisdavo autobusais juos privežti iki pat viešbučio durų.

Laisvės alėją numatyta rekonstruoti šešiais etapais, visų darbų kaina gali siekti 23 mln. eurų. Numatoma, kad visa alėja galutinai bus atnaujinta iki 2020 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jedinstvo prie lovio

jedinstvo prie lovio portretas
kas laukia Kauno ?

Kauno bardu centro sajunga

Kauno bardu centro sajunga portretas
Bus kaip Paryziaus miesto centre de Sandeny aiksteje galesime atvezti paneles ir ponias iki restorano duru mercedesais, bet stovejimas kainuos 8 euri 1 val...juodas kapitalizmas

Vika

Vika portretas
Komentatoriai rasineja,atsleiskite,kvailus komentarus apie suoliuku atnaujinima ar leidima vazineti masinoms. Vyksta Laives al. rekonstrukcija - jeigu suprantate ta zodi,o kaina jos ne tukstantis euru ir per menesi nepadarysi. Iki 2020 meru liko maziau,kaip 4 metai. Manau tikrai nedidelis laiko tarpas sutvarkyti likusia Laisves al.dali,nes cia reikia daug pinigu. Kodel Vilnius,Siauliai ir kt.miestai galejo rekonstrukcija padaryti ir ju centrines gatves dabar labai grazios,o Kaunui,pagal kai kuriuos,turi uztekti atrestauruoti soliukus? Nusisnekate,kad net geda skaityti. Kai aleja bus sutvarkyta,savaime atsigaus ir pasidarys zmoniu traukos centru,nes bus malonu tokioje vietoje pasivaikscioti,pasedeti kavineje, pabuti su seima. Nustokite cia mokyti,kaip ir ka daryti. Konservatoriai taip ir dare - pakeite zibisntus,o ar kas is esmes pasikeite?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių