Iki Šaro paskelbimo garbės piliečiu – tik vienas žingsnis

Kauno "Žalgirio" vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus garbės piliečio suteikimo klausimas pasiekė finišą. Projektą liko pristatyti dar viename komitete ir miesto tarybai tarti galutinį žodį.

Apdovanojimų taryba yra parengusi projektą už nuopelnus Kaunui "Žalgirio" strategui Š.Jasikevičiui suteikti miesto garbės piliečio vardą. Kad idėja taptų realybe, reikia įveikti teisines procedūras, todėl vakar šis klausimas pristatytas Švietimo ir kultūros komitete, o šiandien pristatomas Valdymo ir bendruomenių plėtojimo komitete.

Garbės piliečių vardų suteikimu besirūpinantis Kęstutis Ignatavičius net neabejojo projekto sėkme, nes Š.Jasikevičius tikrai garsina Kauną ir nusipelnė tapti garbės piliečiu.

"Tikėjomės, kad komitetai pritars, nes Šarūnas tikrai vertas šio titulo. Net ir Kauno meras yra pasisakęs už šį sprendimą, nes Š.Jasikevičius yra viena ryškiausių krepšinio personų, kurio pasiektos pergalės vienija bei sutelkia kauniečius", – sakė K.Ignatavičius.

Vakar Švietimo ir kultūros komitetui pirmininkavusi Kauno tarybos narė Jūratė Norvaišienė "Kauno dienai" patvirtino, kad komitetas vienbalsiai pritarė, jog Š.Jasikevičiui būtų skirtas garbės piliečio vardas.

"Na kaip kitaip, čia jau vienareikšmiškai. Reikia kaip nors jį išlaikyti, kad neišvažiuotų treniruoti kitų į užsienį. Net neįsivaizdavau, kad komiteto nariai galėtų priimti kitokį sprendimą. Visi už, kad Š.Jasikevičiui būtų suteiktas garbės piliečio vardas. Juk "Žalgiris" tapęs kaip visų religija", – tikino J.Norvaišienė.

Supažindinus komitetų narius su siūlymu Kauno "Žalgirio" vyriausiajam treneriui suteikti Kauno garbės piliečio vardą, galutinį tašką padės miesto taryba. Miesto politikai dėl šio siūlymo balsuos gegužės 29 d. vyksiančiame tarybos posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
Negalima šį garbingą titulą dalinti bet kam, į kairę ir į dešinę. Nejuokaukite...

...

... portretas
Te geriau jis link komunizmo žygiuoja... :/

Zalgirio patriotas

Zalgirio patriotas portretas
Gal pasodinkim Jasikeviaus figura ant arklio vycio skulpturoje? Jau maniau per 30 metu nuejom i vakarus nuo stabmeldystes, bet pasirodo-ne.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių