Įkvepianti brolių istorija: meilė viduramžiams virto sėkmingu verslu

Prasidėjus naujiems metams dažnas pasižada ar bent pasvajoja, kad pagaliau pradės gyventi ir pinigus uždirbti ne taip, kaip reikia, o kaip nori. Pasiryžti tam gali paskatinti dviejų brolių istorija – sėkmingas jų verslas vystėsi tarsi savaime, o ir dirbti jiems, kaip patys sako, beveik nereikia, nes pinigus neša pats aistringiausias pomėgis.

Kauniečiai broliai – 32-ejų Karolis ir 29-erių Audrius Jankauskai – šaltuoju metų laiku didžiąją dalį laiko leidžia vėsiuose garažuose, o vasarą beveik ištisai keliauja. Dar mokydamiesi mokykloje jie susidomėjo viduramžiais. Sako, tiesiog jautėsi savo rogėse ir leidosi vedami širdis užkariavusio pomėgio, kol savo aistra užkrėtė būrį bendraminčių ir tarsi savaime radosi įmonė.

„Iš pradžių turbūt mes patys užsiėmėme tuo tiktai kaip hobiu, visiškai kaip kažkokiu dalyku, kuris mums patiko, kuriuo mes užsiėmėme. <...> Priešiškumo ar sukiojimo piršto prie smilkinio tikrai nesutikome, tačiau vėlgi, ar visi žmonės tikėjo, kad tai gali, kad tai yra labai įdomu ir gali tapti pakankamai pelningu ir įdomiu verslu, tai iš pradžių tikrai ne“, – sako „Viduramžiai LT“ Techninio aptarnavimo sk. vadovas Audrius Jankauskas.

Šiandien neįprastu, bet sėkmingu ir pelningu verslu gali didžiuotis ne tik Karolis ir Audrius, bet ir jų tėvai, kadaise pakančiai žiūrėję į brolių kovose ir mūšiuose sulaužytas nosis bei rankas ir leidę sūnums tęsti tai, kas tuomet atrodė tik laikinas paaugliškas užsidegimas. Hobis verslu  virto pamažu: kai broliai užsigeidė rimtesnių šarvų ir ginklų, suprato, kad Lietuvoje tokių niekas negamina, o kaimyninių šalių produkcija – per brangi ir nepateisinanti lūkesčių. O kai pasigamino šarvus ir ginklus sau, ėmė piltis užsakymai.


Šiame straipsnyje: kauniečiaiverslasviduramžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

M.Ilona

M.Ilona portretas
Teko ir man su jais susidurti, broliai fainuoliai.

Anonimas

Anonimas portretas
O Viešpatie,ir tai jau blogai.Kodėl nelaka tarpuvartėse,o propoguoja senovės lietuvių karo meną.Ar tik ne čia ir bus to rypavimo priežastis.Juk gali pasijusti žmonėmis,turinčiais garbingą istoriją ir išsipakuos jau sukrautą lagaminą. O kad būtų aiškiau dėl tų užsakymų-pabandykite tai padaryti pats,ponas Niurgzlį. ŠAUNUOLIAI,vyrai.Sėkmės kovose.Prisimenate žaibavo tavo kirčiai siaubingoms ordoms chanų, žvelgiai akysna mirčiai rūsčiuos veiduos germanų....

O

O portretas
Ar atsiklausėt miestiečių, ar jiems reikalingos tos Hanzos dienos už mokesčių mokėtojų pinigus ir tos atseit viduramžių kautynės, napoleoninių kareivių perplaukimai per upę ir kitokie cirkiukai? Kiek sumokama iš miesto biudžeto? Geras biznis iš mokesčių mokėtojų pinigų? Visokiems cirkams pinigų yra, o paslaugos mieste brangsta, viešasis transportas brangus ir nepatogus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių