Inauguruotas Kauno meras V. Matijošaitis: šiandien pradedame tikrąją sėkmės istoriją

Antradienį prisiekė naujoji Kauno miesto taryba. Regalijas antrą kartą užsidėjo ir perrinktas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Naujoji miesto taryba pradeda darbus ir antradienį susirinko į pirmąjį posėdį. Priesaiką davę naujosios kadencijos atstovai pradeda dirbti Kaunui ir jau kitame posėdyje spręs svarbiausius miesto klausimus. Po priesaikos Kauno miesto valdžiai įteikti tarybos nario pažymėjimai.

Mero inauguracija

Miesto savivaldybės Didžiojoje salėje taip pat inauguruotas ir V.Matojošaitis. Kaip ir praėjusią kadenciją jis atsisakė regalijas priimti Kauno rotušėje. Savo inauguracijos kalboje meras akcentavo darbų tęstinumą ir laukiančius šios kadencijos iššūkius.

„Į šį darbą prieš ketverius metus atėjau turėdamas vieną tikslą – atgaivinti Kauną. Šiandien Kaunas yra visiškai kitoks miestas, nei buvo anksčiau. Tvarkingesnis, gražesnis, atsikratęs kompleksų, susigrąžinęs pasitikėjimą savimi ir dideliu greičiu augantis. Bet ar tie ketveri prabėgę metai buvo vien tik rožėmis kloti? Tikrai ne. Iš pradžių patirties savivaldybės darbe neturėjusią mūsų komandą seni biurokratai maitino pasakomis. Užtruko, kol apsivalėm ir pakeitėm čia dirbančių žmonių mąstymą. Vėliau darbus iš ritmo buvo išmušusios mano ligos“, – apie praėjusios kadencijos darbus užsiminė V.Matijošaitis.

Pokyčius, kurie pastaraisiais metais įvyko Kaune, daugelis žmonių vadina sėkmės istorija. Tuo tarpu aš juos vadinu gera įžanga arba apšilimu prieš tikrąją sėkmės istoriją.

„Savo kabinete turiu didelę lentą, ant kurios sužymėti visi didžiausi miesto projektai ir jų grafikai. Raudona spalva žymiu tuos projektus, kurie atsilieka nuo sutarto grafiko, o žalia tuos, kurie vyksta laiku. Šiuo metu toje lentoje raudonos spalvos yra daugiau nei norėčiau“, – toliau kalboje tęsė Kauno meras.

V.Matijošaitis tikino, kad darbuose svarbiausia komanda. „Šiandien esu labai laimingas, nes turiu tokią komandą, kokios gali pavydėti visa Lietuva. Pokyčius, kurie pastaraisiais metais įvyko Kaune, daugelis žmonių vadina sėkmės istorija. Tuo tarpu aš juos vadinu gera įžanga arba apšilimu prieš tikrąją sėkmės istoriją, kurią visi kartu pradedame šiandien“, – kalbą užbaigė Kauno vadovas.

Nusiteikę dirbti

Jis tikino, kad antras kartas, kuomet uždedamos mero regalijos, jam niekuo neišskirtinis. „Galvojau, kad atėjome tiesiog įprastai į darbą“, – pridūrė V.Matijošaitis.

Anot jo, šioje kadencijoje planuojama įgyvendinti ledo arenos, naujo baseino statybas, „Mokslo sala“ bei užbaigtas S.Dariaus ir S.Girėno stadionas.

„Prioritetas yra miestiečiai ir visos erdvės, kurios jiems skirtos. Kadencija turėtų būti kitokia, nes gerai jaučiuosi po medikų įsikišimo arčiau širdies. Be to, jau yra apsipratusi komanda, jog atėjome dirbti“, – sakė Kauno meras.

Komandos formavimas

Kauno mero pavaduotojų komandoje didelių permainų šią kadenciją nebusi. Kol kas Kauno meras apie komandą per daug nekalba, neatskleidžia, kas pakeis Simoną Kairį.

Po pirmojo posėdžio pertraukos į vicemerų pareigas slaptu balsavimu patvirtinti V.Matijošaičio bendražygiai Rasa Šnapštienė bei Andrius Palionis. Praėjusią kadenciją trečiąjį mero pavaduotojo postą buvo užėmęs liberalas S.Kairys, tačiau jis nepateko į šios kadencijos tarybą, tad darbus tęs kaip mero patarėjas.  Kol kas trečioji vicemero kėdė lieka tuščia. Kas bus trečiasis mero pavaduotojas, paaiškės vėliau, galbūt kitame posėdyje.

„Kai patvirtinsime, tada ir matysime“, – nedaugžodžiavo Kauno meras.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas toliau užims Vilius Šiliauskas.

„Yra kai kurie tarybos nariai, kurie išrinkti šioje kadencijoje, bet jie labai stipriai įsigilinę į įmonių veiklą ir ten turi daug darbo. Savivaldybė – ne tik šis pastatas, tai ir mokyklos, ir kitos įmonės, tad ten taip pat turi būti patikimi žmonės“, – apie tai, ar kas nors planuoja atsisakyti tarybos nario mandato pasisakė V.Matijošaitis.

Pirmajame tarybos posėdyje patvirtinti procedūriniai formalumai. Paskelbta, kas bus frakcijų seniūnais.

„Vieningo Kauno“ frakcija seniūnu paskyrė Mantą Jurgutį. Tėvynės Sąjungos – Lietuvos Krikščionių demokratų frakcijos seniūne šią kadenciją bus Edita Gudišauskienė, o pavaduotojas – Vygantas Gudėnas.

Kitas tarybos posėdis vyks balandžio 30 dieną. Jo metu tarybos nariai pasiskirstys, kokiuose komitetuose dirbs.

„Kauno diena“ primena, kad šiuose savivaldybių tarybų rinkimuose į Kauno miesto tarybą, įskaitant merą, išrinkti 33 visuomeninio komiteto „Vieningo Kauno“ atstovai. Dar aštuonias vietas užims Tėvynės Sąjungos – Lietuvos Krikščionių demokratų partijos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALKOHOLIKAS

ALKOHOLIKAS portretas
Tam ''anonimui'' ,matyt pats supistas ir įškastruotas

Anonimas

Anonimas portretas
SUPISTA SUNAUJA ISSIRINKOT RAUSIANTI KAUNA MENTA DABAR 12 GEG RINKIT KITA MENTA O PASKIAU ZIAUGCIOSIT ISIZIOJE .

Pasiūlimai merui

Pasiūlimai merui portretas
Meras išrinktas miestiečių, todėl svarbiais miestui klausimais privalėtų tartis su kauniečiais, tam, kad nepasikartotų medžių iškirtimo istorija, nusikalstamas poliklinikų sujungimas, poliklinikos direktoriaus paskyrimas be konkurso, tito statymas netoli Santakos, centrinio knygyno privatizavimas ir kt. Labai laukiame daugiabučių kiemų tvarkymo, kurie netvarkomi daugiau kaio 30 m.atrodo taip lyg tankais išvagoti.
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių