Išrinktas geriausias metų kūrinys

Minint atkurtos valstybės šimtmetį, Kaune įvyko tradiciniai „Geriausio metų kūrinio“ laureatų apdovanojimai.

Šiemet geriausiojo vardas atiteko menininkui Zigmantui Brazauskui ir jo darbui pavadinimu „100“, sujungusiam svarbiausias Lietuvai datas – 2004-uosius, kai šalis tapo NATO nare, 2005-uosius, kai buvo atstatyta Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika, 2003-uosius, kai visa šalis minėjo 750-ąsias Mindaugo karūnavimo metines ir kitus Lietuvai ne mažiau reikšmingus įvykius.

Beje, šį kartą apdovanotas ne tik geriausias metų kūrinys. Prasčiausiai pasirodžiusiam menininkui atiteko auksinis svogūnas.

Paroda geriausias metų kūrinys Nacionalinio M.K. Čiurlionio dailės muziejaus Paveikslų galerijoje rengiama nuo 1999 metų, o joje savo darbus pristato profesionalūs Kauno menininkai. Anot organizatorių, „Geriausio metų kūrinio“ paroda turi apžvalginę potekstę: galima pamatyti, kokios tendencijos vyrauja mene, mat ši paroda neturi koncepcijos, todėl menininkams nereikia taikytis prie duotos temos – jie turi galimybę į parodą atnešti tai, kuo gyvena, kaip jų išgyvenimai persikūnija į meno kūrinius.

 “Paroda sulaukia labai didelio susidomėjimo, nes labiausiai patikusį kūrinį renka ne tik profesionalų komisija, bet ir lankytojai“, – menui neabejingų miestiečių aktyvumu džiaugėsi menotyrininkė Kristina Civinskienė.

Parodoje „Geriausias 2017 metų kūrinys“ šį kartą buvo eksponuojami 105 darbai. Organizatoriai sulaukė maždaug 2 tūkts. lankytojų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
pačios parodos idėja yra liaudiška ir pramoginio formato, todėl negalima rimtai vertinti nei parodos, nei ten dalyvavusių autoriu, nei parodos organizatorių ir kuratorių. tai tiesiog edukatoriai - šoumergės, šouberniai.

nelauris ir nelaureatas

nelauris ir nelaureatas portretas
Sveiki, na, čia tik viena nominacja iš keliolikos - žiūrovų balsas. natūralu, kad 2000 lankytojų išrinko tokį darbą. visiems tinkamą. laureatai išrinkti komisijos visai kiti... gaila, kad nepateko į žurnalistų akiratį...

Vaida

Vaida portretas
Neįtikėtina....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių