Ištikimas šuo lydėjo šeimininką į ligoninę

  • Teksto dydis:

Socialiniame tinkle "Facebook" paplito jautrus vaizdo įrašas iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) klinikų Skubios pagalbos skyriaus. Jame užfiksuotas nuo savo šeimininko nesitraukiantis kartu su juo greitosios pagalbos medikų atvežtas augintinis – nedidelis šuo.

"Tenka dirbti ir taip, tausojant paciento jausmus. "Draugo ištikimybė reikalinga ir laimėje, o nelaimėje ji tiesiog būtina" – Seneka. P.S. Tikri mūsų darbuotojų filmuoti kadrai. Pacientas GMP brigados pristatytas į LSMU Priėmimo-skubios pagalbos sk. Ir jam, ir jo mažajam draugui viskas ok", - rašoma Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos skyriaus feisbuko profilyje.

Komentatoriai neslėpė susižavėjimo šuns ir jo šeimininko draugyste. 

"Jiems abiems buvo ramu, nes kartu", - rašė vienas komentatorius.

"Aš negaliu suprasti, o kodėl Lietuvoje to negalėtų būti? Aš visai nenustebau, nes mūsų šalyje gyvena geri ir jautrūs žmonės", - savo pastebėjimais dalinosi kita komentatorė.

Ši istorija dar kartą įrodo, kad šuo iš tiesų geriausias žmogaus draugas.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai, jie turi tarnybų, kurios rūpinasi be priežiūros liekančiais ar agresyviais šunimis, telefonus. Ir ne kartą jais naudojosi - kai negalėjo prieiti prie paciento, kuriam buvo iškviesti į pagalbą, ar patekti į jo namus dėl agresyvaus keturkojo.

Tačiau šį kartą padarė išimtį, nes nuo šeimininko, kuriam gatvėje, pirminiais duomenimis, vedžiojant šunį, pasidarė bloga, nesitraukęs augintinis papirko juos savo ištikimybe. Be to, nebuvo, kur jo palikti. Nors ir šis šunelis po kurio laiko - bandant suteikti šeimininkui pirminę pagalbą - irgi ėmė urgzti bei šiepti dantis. Tačiau, lydėdamas šeimininką į gydymo įstaigą, jau elgėsi kultūringai.

LSMU klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos specialistė Karolina Vaikšnoraitė portalui patikslino, kad iš pradžių augintinis su savo šeimininku Skubios pagalbos skyriuje buvo kartu. Tačiau vėliau keturkojis buvo atskirtas. "Paciento sveikata - mums svarbiausia", - paaiškino, kas privertė taip pasielgti, Klinikų atstovė. Tačiau, anot jos, išleidžiant šį pacientą į namus, jis išvyko iš Klinikų kartu su savo augintiniu.

Ar tai pirmas kartas, kai Klinikų medikams teko rūpintis ne tik pacientu, bet ir jo augintiniu - gal kas nors buvo atvykęs ir su kate, K.Vaikšnoraitė atsakyti negalėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
net asara spaudzia tokia atsidavusi meile savo seimininkui.Labai graziai elgiasi Kauno greitosios pagalbos darbuotojai.Teko isbandyti ju kantrybe vezant ir mane,esu nustebinta ju demesingumu ir nuosirdziu rupesciu.ACIU Jums mielieji, Jusu darbas labai sunkus bet labai reikalingas.

Laura is UK

Laura is UK portretas
Noriu pasakyti dideli Aciu, nes ir praita menesi mama vedziojo suni ir susilauze koja. Greitoji pagalba ja paeme kartu su suniuku. Tai buvo Jonavoje. Buvau labai nustebusi maloniai, nes tikrai butu buve dvigubai daugiau streso, jei butu liepe palikti suniuka gatveje.

Lina

Lina portretas
Saunuoliai medikai, pasirupino abiem draugais!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių