Įtariamasis grįžo prie „Kauno vandenų“ čiaupo

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kyšininkavimu įtariamam "Kauno vandenų" technikos direktoriui Valiui Venslovui teismas praėjusią savaitę vėl leido dirbti savivaldybės bendrovėje. Ikiteisminiame tyrime V.Venslovas išlieka įtariamuoju.

Kyšininkavimu įtariamam "Kauno vandenų" technikos direktoriui Valiui Venslovui teismas praėjusią savaitę vėl leido dirbti savivaldybės bendrovėje. Ikiteisminiame tyrime V.Venslovas išlieka įtariamuoju.

Metai neprailgo

"Pasikeitimų nematau", – paklaustas, kaip sekasi pirmomis dienomis grįžus į darbą, pareiškė V.Venslovas. Jis yra ne tik technikos direktorius, bet ir miesto tarybos narys, priklausantis Socialdemokratų frakcijai. Tiesa, į naujos kadencijos tarybą jis nekandidatavo.

Politikas pasakojo, kad tuos metus nenuobodžiavo, nors naujos darbovietės neieškojo.

"Kito darbo paieškos nebuvo aktualios. Turėjau savo ūkio reikalų. Metai labai greitai prabėgo", – pareiškė technikos direktorius.

Pernai vasario pradžioje V.Venslovas ir dar trys "Kauno vandenų" darbuotojai: Tinklų skyriaus viršininkas Vytautas Rudys, Siurblinių skyriaus viršininkas Egidijus Dūda ir statybos techninės priežiūros inžinierius Stasys Jagelavičius – buvo sulaikyti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų.

V.Venslovas net 20 dienų galėjo įvertinti Kauno tardymo izoliatoriaus patogumus. Kitiems "Kauno vandenų" darbuotojams po apklausų iš karto buvo skirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Vėliau ir V.Venslovui kardomoji priemonė – suėmimas buvo pakeista rašytiniu pasižadėjimu neišvykti.

Apskundė pratęsimą

Teismas technikos direktoriui buvo apribojęs teisę dirbti "Kauno vandenyse". Paprastai tokių saugumo priemonių imamasi, kai įtariamojo padaryta nusikalstama veika tiesiogiai susijusi su jo darbu. Tačiau šis apribojimas kyšininkavimu įtariamam politikui netrukdė tęsti darbo Kauno taryboje.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Kauno apygardos prokuroras Valentinas Alekna anuomet patikslino, kad politiko atsakomybė taryboje nesusijusi su jam pareikštais kaltinimais, todėl, leisti dirbti ar ne V.Venslovui miesto taryboje, turėtų spręsti čia esantys asmenys.

V.Venslovas teigė, kad į teismą su prašymu jam leisti grįžti į darbą kreipėsi pats. Motyvavo tuo, kad metai – pakankamas, jo nuomone, laiko tarpas atlikti ikiteisminiam tyrimui.

Šių metų sausio 28 d. Kauno apylinkės teismas buvo pratęsęs  V.Venslovo laikiną nušalinimą nuo užimamų "Kauno vandenų" technikos direktoriaus ir Kauno Šančių poliklinikos Stebėtojų tarybos pirmininko pareigų.

Politikas kreipėsi į aukštesnės instancijos teismą prašydamas leisti dirbti. Kauno apygardos teismo nutartimi nušalinimo pratęsimas buvo panaikintas ir vasario 25 d. V.Venslovas galėjo žengti į savo darbo kabinetą bendrovėje "Kauno vandenys".

Įtarimai nepanaikinti

"Kauno apygardos teismas nusprendė, kad įtariamojo pareigų ėjimas nekliudys greičiau ir nešališkiau ištirti nusikalstamas veikas, todėl ši procesinė prievartos priemonė nebereikalinga ir turi būti panaikinta", – lakoniškai komentavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Mažonė.

Prokuratūra patvirtino, kad V.Venslovui šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai nepanaikinti, o pats tyrimas tęsiamas.

Po STT agentų prieš metus apsilankymo "Kauno vandenyse" neramios dienos prasidėjo ir įmonių vadovams, kurie įtariami papirkinėję skandalo dalyvius. Kalbėdami apie šį korupcijos atvejį, prokurorai aiškiai įvardijo, kad buvo sukurta savotiška sistema.

Tyrėjai pasakojo, kad "Kauno vandenų" technikos direktorius įtariamas ėmęs kyšius iš įmonių direktorių ar jų atstovų, susijusių komerciniais ryšiais. Kai kuriais atvejais gautais pinigais jis pasidalydavo su kitais įmonės darbuotojais.

Į darbą grįžo Kauno ligonių kasos vadovas

Trečiadienį į pareigas grįžo Kauno teritorinės ligonių kasos (TLK) direktorius Virgilijus Šiaudikis (nuotr.). Jis baudžiamosios bylos nagrinėjimo metu buvo laikinai nušalintas nuo direktoriaus pareigų.

Kaip pranešė Valstybinės ligonių kasos, V.Šiaudikis dirbti grįžo įsiteisėjus antradienį paskelbtam Kauno apygardos teismo išteisinamajam nuosprendžiui – panaikinus kaltinimus dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir išteisinus jį.

Iki šiol laikinai Kauno TLK direktoriaus pareigas ėjęs direktoriaus pavaduotojas Regimantas Andriūnas toliau eis TLK direktoriaus pavaduotojo pareigas.
V.Šiaudikis teistas už tai, kad už privačios kompanijos pinigus su žmona skrido į Argentiną. Kauno ligonių kasų vadovas tvirtino nežinojęs, už kokias lėšas buvo pirkti bilietai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lo',mj

lo',mj portretas
jachta viena pardave ir grazino

Anonimas

Anonimas portretas
Yra senolių patarlė: "TURTINGAM IR VELNIAS Į KOŠĘ SVIESTU ŠIKA!!!"

Na va

Na va portretas
Grazina teismai tam, kad galetu vel kisenes pasikraut , reiks juk dar ilgai po teismus, o tusciom kisenem nekas..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių