Labdaringas japonų koncertas subūrė minią kauniečių

Japonų dovana – nemokamas labdaringas koncertas sudomino ne vieną kaunietį. Deja, aukoti sergantiems vaikams skubėjo ne visi.

Tiek žiūrovų, kiek šeštadienio vakarą susirinko Nacionalinio Kauno dramos teatro Didžiosios scenos salėje, pavydėtų bet kuris artistas – į labdaros koncertą, skirtą paremti onkologinėmis ligomis sergančius Lietuvos vaikus ir cunamio aukas Japonijoje atėjo keli šimtai miestiečių. 

Jau po akimirkos į susirinkusiuosius kreipėsi svečių trijulė: žydaitė Bella Shirin, Japonijos ir Lietuvos Draugystės Asociacijos sekretorius Hisayuki Sakamizu ir Jiuta-mai šokio instruktorė-atlikėja Kirizaki Tsurujo.

Buvo nemažai žmonių, kurie klausė kur ir kiek aukoti, tačiau didesnė dalis miestiečių atėjo tiesiog susipažinti su japonų kultūra ir pasiklausyti nemokamo koncerto.

„Mes norime padėti sergantiems mažiesiems ir kviečiame tai daryti jus. Tegul Lietuvoje būna kuo mažiau motinų, kenčiančių dėl savo vaikų, – jautriais žodžiais žiūrovų širdis virpino dirigentas H.Sakamizu. – Džiaugiuosi ir esu labai dėkingas, kad bendram kilniam tikslui susivienijo Kauno ir Japonijos kolektyvai.“

Netrukus scenoje pasirodė Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“, o choristų lūpose suskambo Japonijos ir Lietuvos himnai, nuo kėdžių pakėlę visus žiūrovus. Pastaruosius keitė Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate Domino“, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) muzikos akademijos mišrusis choras, styginių kvartetas „Varpelis“ ir du Japonijos moterų ansambliai.  Svečiai iš Tekančios Saulės šalies į Lietuvą atvyko už savo lėšas ir surengė du nemokamus koncertus. Tuo metu žiūrovus kvietė aukoti labdaros organizacijai „Rugutė“, kuri remia onkologinėmis ligomis sergančius vaikus.

„Buvo nemažai žmonių, kurie klausė kur ir kiek aukoti, tačiau didesnė dalis miestiečių atėjo tiesiog susipažinti su japonų kultūra ir pasiklausyti nemokamo koncerto“, – į pustuštę dėžutę ranka mojo renginio savanorė Ugnė Jankevičiūtė.

Atėjusiems į labdaros koncertą buvo dalijami trispalve puošti vėjo malūnėliai. Visi norintys čia pat iš popieriaus galėjo išlankstyti gervę, simbolizuojančią taiką, pilnatvę, laimę ir toleranciją.

„Esu mačiusi, bet nesu bandžiusi lankstyti. Jei pavyks, tuomet parsinešiu namo, – „Kauno dienos“ kalbinta garbaus amžiaus dama tikino nepamiršusi pagrindinio renginio tikslo. – Pati turiu anūkų. Širdis plyštų, jei jiems kas nutiktų. Daug negaliu aukoti, bet bent 5 eurus tikrai įmesiu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargas

Vargas portretas
Na taip, dabar tokia gausybė tų labdarinių renginių tik spėk aukoti. O apsigraibęs žiūrėk, kad pačio piniginė liko tuščia ir kas tada tau paaukos... Japonai ir tie atvyksta rinkti cunamio aukoms lėšas,lyg Lietuva būtų pati turtingiausia šalis, net juokas ima. O ką čia ir gali paaukoti jei tik minimalų atlyginimą gauni, tuos varganus 300 Eurų...o dar žiūrėk turi aukoti maisto bankui,onkologiniams ligoniams, našlaičiams, neįgaliesiems, skurstantiesiems seneliams, ir dar ir dar...pats skurdžius esi ir dar didesniems skurdžiams aukoti turi, tik kur valstybė žiūri, kiek ji padeda savo teisiniais įstatymais vargšams ir skurstantiesiems
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių