Ką kauniečiai mano apie grožį? (apklausa gatvėje)

Nors sakoma, kad dėl skonio, taip pat ir grožio suvokimo nesiginčijama, vis dėlto apie tai savo nuomonę turi kone kiekvienas. Miesto centre klausėme kauniečių apie tai, kaip jie suvokia grožį, be kokių bruožų negalėtų įsivaizduoti gražaus žmogaus ir kas jiems yra didžiausi grožio etalonai.

Dieteris

Daugiausia grožio pamatau gamtos vaizduose, gražiausias mano matytas vaizdas – budistų šventykla Šiaurės Kalifornijoje, kurią aplankiau keliaudamas. Mane sužavėjo jos architektūra, gamta aplinkui, pati vieta.

Natalija

Manau, grožis neatsiejamas nuo tvarkos, švaros. Kalbant apie žmogaus grožį, manau, jog svarbiausia vidus – gerumas, kuklumas. Pati šias savybes taip pat stengiuosi puoselėti, kiek galiu, bandau padėti, patarti. Mano darbovietėje visos mergaitės – tiesiog grožio etalonai, jos labai darbščios, geros, malonios.

Popi

Tam, kad žmogų galėčiau vadinti tikrai gražiu, svarbu, kad  turėtų malonų charakterį. Kalbant apie išorinius dalykus, pirmiausia dėmesį atkreipiu į žmogaus akis. Pirma mintis, išgirdus frazę "gražus žmogus", šaunanti į galvą – aktorius Leonardo DiCaprio.

Vaidas

Grožio rasti galima visur: gamtoje, architektūroje, žmonėse, net motocikluose, priklausomai nuo to, kas kam patinka. Kad žmogus būtų gražus, visa visuma, bendras vaizdas turi būti patrauklus, o tik vienas gražus dalykas nieko nelemia, dar turi derėti vidinis ir išorinis grožis.

Viktorija

Grožis – labai plati sąvoka, kartais net ir bjaurume gali slypėti grožis. Charizma, pasitikėjimas, ugnelės akyse padaro žmogų gražų, taip pat svarbu švara, tvarka. Kalbant apie manuosius grožio idealus, spektras labai platus – nuo egzotiškosios Rihannos iki Vaivos Mainelytės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių