Kaimynų pykčiai į teismus įtraukė net seniūnę

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Ar atsitiktinumas, kad kai tik Vidučio Tumasonio sodyba pavasarį buvo išrinkta gražiausia Domeikavoje, prasidėjo smarkūs kivirčai su kitais Agnapolio g. gyventojais? Nuo tol pas konfliktuojančius kaimynus važiuoja vis kitos institucijos darbuotojai, o ginčai persikelia ir į teismus.

Ar atsitiktinumas, kad kai tik Vidučio Tumasonio sodyba pavasarį buvo išrinkta gražiausia Domeikavoje, prasidėjo smarkūs kivirčai su kitais Agnapolio g. gyventojais? Nuo tol pas konfliktuojančius kaimynus važiuoja vis kitos institucijos darbuotojai, o ginčai persikelia ir į teismus.

Rašo skundus

Domeikavos seniūnė Lina Stragienė už galvos susiėmė vien paklausus apie situaciją Agnapolio g. Dėl jos akivaizdoje įvykusio kaimynų kivirčo ji buvo priversta dalyvauti bylos nagrinėjime, o visai neseniai ir pati buvo paduota į teismą.

"Net nežinau, ką jums pasakyti. Čia yra suvedamos asmeninės sąskaitos, ir teisybės, manau, ieškoti neverta", – patarė L.Stragienė.

Minėtosios sąskaitos sprendžiamos tarp beveik prieš ketverius metus į rajoną atsikrausčiusio V.Tumasonio, kurio sodyba gegužės mėnesį buvo išrinkta gražiausia Domeikavoje, ir sutuoktinių Audriaus bei Virginijos Jarulių, kurie gyvena per kelis namus nuo V.Tumasonio, sodų bendrijos teritorijoje.

Per beveik metus A. ir V.Jaruliai parašė ne vieną skundą, kaltindami savo kaimyną įvairiais dalykais: neteisėtai kertamu mišku, teršiamu upeliu, viešu įžeidimu, nelegaliai prie kelio sustatytais akmenimis.

Gavo baudą

Vis dėlto kelis kartus A. ir V.Jaruliai savo pasiekė. Puošti aplinką mėgstantis V.Tumasonis kaip tik buvo sutvarkęs kitoje kelio pusėje esantį sklypą – iškirtęs krūmus, pasodinęs dekoratyvinių medelių, šalikelėje pristatęs didžiulių akmenų.

Tą kartą akmenys ir sukėlė kaimynų konfliktą. Į vietą atvykusi Saugaus eismo komisija nusprendė, kad akmenys nėra kelio elementas ir turi būti pašalinti. Negana to, tuo metu tarp A.Jarulio ir V.Tumasonio įsiplieskęs ginčas persikėlė į teismo salę. A.Jarulis kaimyną apkaltino pavadinus jį "š... gabalu", ir V.Tumasoniui buvo skirta 100 litų bauda.

"Jau galvojau, kad susimokėjau tą baudą, ir jie nurims, bet skundai ir toliau nesibaigia, – paklaustas, kuo jis užkliuvo kaimynams, V.Tumasonis tikino nesuprantantis. – Jūs man pasakykite. Aš darbštus žmogus, man patinka viską savo rankomis daryti, gražinti. Gal jiems grožis nepatinka?"

Ramino aistras

Praėjusią savaitę V.Jarulė iškvietė komisiją išsiaiškinti, kodėl, anot jos, yra teršiamas upelis, tekantis kito žmogaus žemėje, kurią nuolat tvarko ir prižiūri V.Tumasonis. Priekabūs kaimynai taip pat skundėsi, kad ten esą įrengta nelegali perlaida.

Atvykus komisijai dar kartą viešai susitikę kaimynai atvirai demonstravo neapykantą vienas kitam. Juos raminti buvo priverstas Kauno rajono agentūros vyriausiasis specialistas Giedrius Valiukevičius. Anot aplinkosaugininko, šįkart, kaip ir kelis kitus kartus anksčiau, kai buvo iškviestas į Agnapolio g., pažeidimų jis nenustatė. Jo manymu, taip kaimynai aiškinasi asmeninius santykius.

V.Jarulė dar bandė pasakoti, kad neva matė iš upelio bėgančias putas ir rudą vandenį, bet jos argumentai aplinkosaugos specialisto neįtikino. Paklausta, kodėl jų šeimai nesiseka su kaimynu sutarti draugiškai, moteris rėžė, kad jie su vyru nelinkę konfliktuoti, tačiau esą V.Tumasonis yra susipykęs su visais kaimynais.

Nemaloni pažintis

Moteris pasakojo, kad jie su vyru į konfliktą įsitraukė patys paskutiniai – kai V.Tumasonio buvo pradėję vengti artimiausi kaimynai. V.Jarulė "Kauno dienos" žurnalistus pervedė Agnapolio g. rodydama namus, kurių savininkai yra susipykę su V.Tumasoniu.

Nuvedusi prie naujai statomos sodybos moteris išsikvietė jos savininką Žydrūną Zagorską, kuris patikino, kad visi sodo bendrijos, kuriai vienintelis nepriklauso V.Tumasonis, gyventojai sugyvena draugiškai, išskyrus vieną žmogų.

"Mano pirma pažintis su V.Tumasoniu buvo labai nemaloni. Pernai atvažiaviau ruošti sklypo statyboms, o jis prisistatė ir pareiškė, kad aš čia nieko nestatysiu ir šiuo keliu nevažinėsiu, neva čia viskas jo ir turėjau pirma jo leidimo prašyti. Savotiškai keistas žmogus", – Ž.Zagorskas tikino pykčio savyje nelaikantis, bet esą kaimynas jo vengia iki šiol.

A.Jarulis stebėjosi, kad esą V.Tumasonis bando juos įbauginti pareikšdamas, kad priklauso Daktarams. "Aš pats esu lydėjęs H.Daktarą į visus teismo posėdžius ir tikrai tarp teisiamųjų V.Tumasonio nemačiau", – juokėsi Viešojo saugumo tarnyboje dirbantis vyras.

Padavė į teismą

Domeikavos seniūnė L.Stragienė teigė nesuprantanti, kaip kaimynai negali gyventi vieni kitų neužkabindami.

"Penktadienį kalbėjausi telefonu su V.Jarule. Sakiau jai: na, nematykite jų ir jie tegu jūsų nemato, jeigu tokia trintis yra. Yra savas sklypas ir nelįsk tu už jo ribų. Draugiškai tada pasikalbėjome, o pirmadienį gavau šaukimą į teismą", – seniūnę į teismą buvo padavusi ta pati V.Jarulė, tačiau po minėto pokalbio savo skundą atsiėmė.

L.Stragienei tai buvo labai netikėta, o dar labiau nustebino, kokio Konstitucijos straipsnio pažeidimu ji yra kaltinama – "Piliečiams laiduojama teisė kritikuoti valstybės įstaigų ar pareigūnų darbą, skųsti jų sprendimus, draudžiama persekioti už kritiką".

"Nei aš juos persekiojau, nei aš ką nors jiems sakiau, visada gražiai bendravau", – stebėjosi seniūnė.

Džiaugiasi darbštumu

Paklausta, ar tikrai visi kaimynai nemėgsta V.Tumasonio, L.Stragienė teigė bendravusi su sodų bendrijos pirmininku, kuris lyg ir neigiamai apie jį atsiliepia. Tačiau, jos manymu, problemų, ko gero, turi ir viena, ir kita pusė.

"Aš jokių priekaištų neturiu, kad V.Tumasonis tvarko aplinką. Tas pakeles, kurias jis išgražino, turėtų šienauti seniūnija, bet mes nesame pajėgūs to padaryti, ir aš tik džiaugiuosi, kad gyventojai prisideda. Klausiu jų – negi jums būtų smagiau, jei ten augtų metro aukščio kiečiai? O jie atsako – kodėl jis ten lenda? Ir viskas", – sakė Domeikavos seniūnė.

Anot jos, ir tie akmenys, kuriuos buvo liepta nukelti, iš tiesų buvo tam tikra saugumo priemonė. "Matėte, koks ten griovys? Jeigu žiemą paslystum ant posūkio, tai gali taip ir niurktelėti tiesiai. Matyt, jiems geriau į griovį įvažiuoti nei į akmenis, – šypsojosi L.Stragienė ir pridūrė, kad besipykstantys kaimynai rajone nėra naujiena. – Vaškonyse taip pat kariauja, po teismus vaikštome. Tik skirtumas, kad čia griovys ir akmenys, o ten problemos po žeme."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Azuolas

Azuolas portretas
Jis numarino, nupjove visas sakas to azuolo, kur irenge gandralizdi. Toks grazus azuolas buvo. O tas jo kiemas - kaimo kicas, ir kokie durniai renka graziausias sodybas. Paziuekit, ka jis ten isdarineje kitoje keliuko puseje...

geras draugas

geras draugas portretas
O kodel tas tvarkdarys kaimynas nepasako kitu dalyku zurnalistam kaip jis elgias? :) vos praeini jo nama gauni grasinima kad paleis suni arba iskvies policija :)

Jocker

Jocker portretas
Esmė tame, kad čia ne dėl sodybos viskas vyksta. Čia tik V.Tumasonis PRIBŪRĘS Kauno dienai... Ir dėl sodybos tvarkymo :DD jis tvarkosi tik pas save ir yra užkluptas naktį tempiantis šiukšles į Agnapolio dvaro buvusią vietą. Be leidimo yra nupjovęs kelis medžius ir užkasęs kelmus:D kaimyną su mažu vaiku užsipuolęs ir grasinęs sukišti prožektorių į tam tikrą vietą. Žurnalistams sakė (beje jis juos ir iškvietė), kad jo gandrus ale baidė ir, kad jokio vaiko ten nebuvo:D taip pat sakė, jog jis Kaunietis ale (cituoju) "aukštesnio luomo žmogus" nors kiekvienam kaimynui pasakoja skirtingai: vienam, kad iš Žemaitijos, kitam, kad iš Dzūkijos. Taip, kad mieli komentatoriai, pagalvokite prieš komentuodami, nes jūs nežinot kaip iš tikro yra.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių