Kaunui padovanota ledo skulptūra – sugriauta (policijos vaizdo įrašas)

Jeigu savaitgalį planavote vaikštinėdami Laisvės alėja pasigrožėti skulptorių sukurta ledine širdimi, jau pavėlavote. Nepraėjus nė parai, skulptūra buvo nuniokota, liko tik jos pamatas.

Kažkam sutrukdė Daliaus Dregvos ir Pauliaus Orlovo Kaunui padovanota širdies skulptūra. Kelias valandas kurtą ledinę širdį sugriovęs asmuo gal net nežinojo, kad tai dovana miestui artėjančios Šv. Valentino dienos proga.

Kauno policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad skulptūra suniokota, tačiau pareiškimo apie šį faktą policija negavo. 

„Dabar žiūrime vaizdo stebėjimo kamerų įrašus ir tikimės, kad pavyks identifikuoti griovėjus“, – sakė O.Vaitkevičienė.

Po valandos policija išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti asmuo, sugriovęs skulptūrą. Pastebėta, kad apie vidurnaktį prie ledinės širdies fotografavosi du vyrai. Vienam iš jų neatsargiai elgiantis su skulptūra, jos dalis nukrito.

Tačiau policija vaizdo įraše neįžvelgė viešosios tvarkos pažeidimo požymių ir tyrimo dėl šio įvykio nepradėjo. Vis dėlto būtų sprendžiama dėl tyrimo, jeigu pareigūnai sulauktų prašymo iš kūrinio savininkų.

Ledinė širdis Laisvės al. prie fontano iškilo vakar. Jos kūrėjai neslėpė taip norintys visus pakviesti į pirmąjį Lietuvoje ledo skulptūrų festivalį.

Ledo meistrai iš Vilniaus atviravo, kad iš visų Lietuvos miestų pasirinko būtent Kauną, nes mūsų miestas jiems artimas. Klausydamiesi praeivių užuojautų dėl sušąlusių rankų, kūrėjai tikėjosi, kad širdis stovės tol, kol laikysis šalčiai.

Panaši ledo skulptūra Vilniuje išstovėjo vos keturias valandas – irgi buvo sugriauta.

 


Šiame straipsnyje: ledinė širdisvandalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

dovana?

dovana? portretas
verčiau sakytų, kad tai - reklama ir autoriaus repeticija prieš organizuojamą NE KAUNE renginį. Mačiau, kaip merginos fotografavo, su tais, kurie lipdė tą ":dovaną", taip sakant, įamžino procesą, kaip ledą lipdė komerciškiausioje Kauno vietoje.

n...

n... portretas
nereikėjo eksponato čiupinėti... debilai...

Anonimas

Anonimas portretas
Niekas nieko nesugriovė , MATOSI KAD VOS PRISILIETĖ . Tas kas pastatė ją tas ir kaltas , gerai kad vaikų mažų nebuvo , pasekmės būtu tragiškos . Nevientisas statinys , sudėtas iš atskirų dalių nemastant apie dalių kampų išdėstymą ir mechaninį poveikį .
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių