Karaliaus Mindaugo prospektą apmokestino, bet parkomatus pamiršo?

Nuo šiandien visi, norintys pastatyti savo automobilį dalyje Karaliaus Mindaugo prospekto, turi mokėti. Tačiau nuo pat ankstyvo ryto į redakciją ėmė plūsti kauniečių pranešimai, kad to padaryti negali – dar nepastatyti parkomatai.

„Atidžiai sekiau informaciją ir žinau, kad nuo šiandien apmokestinamas Karaliaus Mindaugo prospektas, tačiau atvažiavęs pamačiau, kad tose vietose, kur turi būti pastatyti parkomatai, jų ten dar nėra. Visiškas absurdas“, – piktinosi pirmasis į redakciją paskambinęs kaunietis Valdas.

Vyro teigimu, dėl šios priežasties jis turėjo rinktis kitą vietą automobilio parkavimui, nes nenorėjo gauti baudos.

Dar vienai portalo skaitytojai dėl šio nesusipratimo teko vėluoti į darbą.

„Automobilį prospekte statau kasdien, nes dirbu miesto centre. Žinojau, kad nuo šiandien teks mokėti. Dėl to labai nesipiktinau, nes mąsčiau, kad atsiras daugiau laisvų vietų. Tačiau kai ryte pamačiau, kad kol kas parkomatų nėra, tik šaligatviuose pradėtos montuoti vietos, kur pastarieji turi būti, sutrikau“, – nemalonius ryto patyrimus dėsto Vida.

Moteris pasakoja, kad turėjo rinktis kitą parkavimo vietą, todėl sugaišo laiko ir vėlavo į darbą.

Trečiasis kaunietis, kuris pranešė apie kilusią sumaištį dėl laiku nepastatytų parkomatų, teigė, kad jį išgelbėjo telefone buvusi programėlė.

„Pamatęs, kad aparatai dar nepastatyti, prisiminiau, jog apmokėti galima ir mobiliajame telefone esančia programėle. Užtruko, kol prisiminiau, kaip tą daryti, tačiau, laimė, viskas vyko sklandžiai. Tačiau ką daryti tiems, kurie tokios programėlės neturi ar nežino, kaip ja naudotis? Ar priėmus tokį sprendimą neturėtų atsakingi asmenys viskuo pasirūpinti iš anksto?“, – klausimais pokalbį baigė į redakciją paskambinęs Vygantas.

Susisiekus su VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktoriumi Justu Limanausku ir pasiteiravus, kaip vairuotojams sumokėti už stovėjimą prospekte, jis to nesugebėjo paaiškinti.

„Taip, parkomatų kol kas nepastatėme. Šią savaitę dar atliekame akciją ir vairuotojams dėsime įspėjamuosius lapelius“, – pokalbį pradėjo J. Limanauskas.

Pasiteiravus, ar visą savaitę dar vairuotojai prospekte automobilius gali statyti nemokamai, VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelių“ atstovas to nei patvirtino, nei paneigė.

„Vairuotojai gali sumokėti kitais būdais – mobiliojo telefono programėle arba SMS žinute“, – alternatyvas vardijo jis. 

Tačiau priminus, kad ne visi naudojasi šiomis programomis J. Limanauskas plačiau komentuoti atsisakė ir liepė kreiptis į Kauno miesto savivaldybės komunikacijos atstovus. Pokalbį bendrovės vadovas baigė užsimindamas, kad visgi parkomatai turėtų būti pastatyti iki rytojaus pietų.

Pasinaudoję šiuo pasiūlymu kreipėmės į savivaldybės atstovus, jų komentaro vis dar laukiame.

Portalo žiniomis, apie 10.30 val. į prospektą sugūžėjo darbininkai, kurie ėmė montuoti parkomatus.

Portalas primena, kad liepos 24 dieną Kauno savivaldybės priėmė sprendimą apmokęstinti stovėjimą Karaliaus Mindaugo prospekto atkarpoje tarp senamiesčio ir A. Mickevičiaus gatvės. Nuspręsta, kad nuo šiandien stovėjimas kainuos 0,30 Eur už valandą. Automobilio parkavimas visą darbo dieną, nuo 8 iki 17 val., kainuos 2,7 Eur.  Įsigijus metinį leidimą, viena valanda žaliojoje zonoje kainuos 0,25 Eur.

Vairuotojai automobilius ir toliau nemokamai galės statyti kiek tolėliau nuo miesto centro atitolusioje Karaliaus Mindaugo prospekto dalyje, einančioje nuo prekybos centro „Akropolis“ iki A. Juozapavičiaus prospekto. Šiame ruože telpa 125 tvarkingai pastatyti automobiliai.

„Kauno diena“ domėjosi miestiečių reakcija dėl šios naujovės. Žinią apie tokį valdžios planą kauniečiai priėmė prieštaringai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepaspringstantys oligarchai

Nepaspringstantys oligarchai portretas
valdžiakiauliai, tai iškelkit ir mokyklas iš centro, ar manot kad kasdien pasiimdamas vaiką turėsiu palikinėt po pusę euro/ eurą?

kr

kr portretas
siandien masinu mokamoje viena kita .gerai apmokestino.idomu kur kibirus stato dabar

Centras

Centras portretas
Negali susimoketi? Gyvenk paprasciau ir sveikiau: be automobilio.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių