Karo ir gyvenimo rūpesčius ištrina Kauno marių vėjai

  • Teksto dydis:

„Nėra geresnio poilsio kaip prie vandens, čia Kauno marių vėjai ištrina ne tik karo, bet ir visus gyvenimo rūpesčius“, – tvirtina Respublikinės Afganistano karo veteranų bei kitų karinių konfliktų dalyvių asociacijos pirmininko pavaduotojas Gintautas Labanauskas.

Praėjusį savaitgalį  jau vienuoliktą kartą Afganistano karo bendražygiai kartu su šeimomis dalyvavo jau tradiciniu tapusiame pasiplaukiojime Kauno mariomis.

Afganistano karo veteranų klubas yra visuomeninė organizacija. Klubas ir atskiri jo nariai daug nuveikė, kad būtų formuojamas realus požiūris į karą, vyktų draugiškas bendravimas su kitomis visuomenės grupėmis, kad organizacija prisidėtų prie valstybės kūrimo.

Tačiau pagrindinė klubo veikla – rūpintis klubo narių sveikatos reikalais, jų socialinėmis problemomis, todėl ir tradiciniai plaukimai laivu Kauno mariomis yra viena iš karo veteranų fizinės ir psichologinės sveikatos palaikymo priemonių.

Prieš daugiau nei 20 metų baigėsi karas Afganistane. Dauguma vaikinų, dalyvavusių šiame kariniame konflikte, sąžiningai įvykdė savo pilietinę ir karinę pareigą. Karo skonį pajuto beveik 5000 Lietuvos  jaunuolių. Iš jų 96 žuvo, 97 namo grįžo tapę invalidais, daugelis sužeisti ar kitaip traumuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

INFO

INFO portretas
Visa tai tik LABANAUSKO reklama. Šis vyrukas nepasipuikavęs negali būti. Juk Sinkevičius - ministras jį išpirdolino iš Vandens kelių direkcijos. Jis pats yra prisapaliojęs, kad grūdus plukdyti iš Prienų į Klaipėdą, statyti užtvankas ir šliužus Nemune. Absurdas. O iš kur pinigėliai asmeniškai jo ir šiai veiklai ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių