Kas Kaune ne vien šventės dieną myli šunis?

Šį kartą nerašysime apie netvarkingus šunų šeimininkus, keliančius daug nepatogumų kauniečiams, apie benamių kačių nekenčiančius kauniečius ir pan. Pirmą kartą Kaune rengiamos Šunų dienos išvakarėse žvilgtelėjome į tas Kauno įmones, įstaigas, kuriose palankiai žiūrima į žmogų su šunimi.

Broškė buvoja savivaldybėje

Pasak miesto savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato Ryšių su visuomene poskyrio vyr. specialisto Tomo Jarusevičiaus, meras Visvaldas Matijošaitis ne kartą į darbo kabinetą yra atsivedęs savo augintinę Broškę.

Broškė gana dažna miesto vadovo kompanionė įvairiuose susitikimuose ir renginiuose. Savo pavyzdžiu meras paskatino ir kitus savivaldybės darbuotojus į gyvūnų draugiją žiūrėti teigiamai, jei tik ji netrukdo tiesioginiam darbui.

Ką vaikai sužinojo

Panašiai nusiteikęs ir Tado Ivanausko progimnazijos direktorius Sigitas Alubauskas – vadovas palankiai sutiko žinią, kad į vieną pirmokėlių klasę užsuks kinologė Monika Venytė su nedideliu mokytu šuneliu Lyra. Pamokoje kinologė domėjosi, ką vaikai žino apie šunis, supažindino su jų kūno sandara, mityba, poreikiais ir pan.

Į kinologės klausimą, kas yra šuo, progimnazijos pirmokėliai beveik vienu balsu atsakė – tai geriausias žmogaus draugas, o vienas mokinukas patikslino, kad šuniuką reikia kasdien vedžioti balkone. Bendraklasiai jam paprieštaravo, sakydami, kad šunis reikia vedžioti ne balkone, o lauke. Šioje pamokoje vaikai sužinojo, kad šuo turi 42 dantis, mato keturis kartus, o girdi dešimt kartų geriau nei žmogus, kad šuns nosies veidrodėlio atspaudas yra tas pat, kas žmogaus pirštų atspaudai. Vaikai sužinojo dar daugybę kitokių įdomių dalykų apie keturkojus bičiulius.

Svetingos kavinės, bendrovės

M. Venytė, vadovaudama Lietuvos kinologijos centrui, geriau nei bet kas kitas žino, kur mūsų mieste galima užsukti su savo keturkojais augintiniais. Todėl ji drauge su savo dukrele Mildute ir dviem šunimis drąsiai pravėrė "Presto" kavinės Laisvės alėjoje duris. "Tai bene pirmoji kavinė Kaune, ant kurios durų gal prieš septynerius metus radosi ženklas, bylojantis, kad čia galima užsukti drauge su savo keturkojais. Dabar, kiek žinau, mūsų mieste, be "Presto", galima užeiti su šunimis ir į šias Senamiesčio kavines bei barus: "Vero Cafe", "Coffee Inn", "Uvus", "Yzi", "Nata Cafe", "Hop Doc", "2 1/2 obuolio".

Keturkojų bičiulių kaimynystei darbe neprieštarauja ir bendrovių "Laucera", "Zoop", "SOS party" vadovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasitikintis.

Pasitikintis. portretas
Na Kaunas tikrai klestės.Toie valditojai-Braškė ir Visvaldas !

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Kazkaip per anksti milicininkas suvaikejo.

auksiukas-riestausiukas

auksiukas-riestausiukas portretas
balandzio 23d- sveikins Broske su Suns diena zalgirio arenoje per Krepsinio svente
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių