Kas tu­ri rū­pin­tis bal­ko­nų re­mon­tu?

  • Teksto dydis:

„Ko­dėl, kei­čiant bal­ko­nus dau­gia­bu­ty­je, už šiuos dar­bus tu­ri mo­kė­ti vi­si, net ir tie gy­ven­to­jai, ku­rie bal­ko­nų ne­tu­ri?“, – klausia Danutė R.


Komentaras

UAB „Būs­to val­da“ di­rek­to­rius

Ša­rū­nas Ei­din­tas

Pa­gal įsta­ty­mus ir tei­sės ak­tus kiek­vie­nas bu­to sa­vi­nin­kas yra vi­so pa­sta­to bend­rų­jų konst­ruk­ci­jų ir in­ži­ne­ri­nių tink­lų bend­ra­tur­tis. Ka­dan­gi ir lai­kan­čio­ji bal­ko­no konst­ruk­ci­ja, ir bal­ko­no ati­tva­rai (fa­sa­do ele­men­tai) yra pri­ski­ria­mi bend­ram na­mo tur­tui, su­ma už bal­ko­no re­mon­to dar­bus, ne­pai­sant to, gy­ven­to­jai nau­do­ja­si bend­ra nuo­sa­vy­be ar ne, yra pa­skirs­to­ma dau­gia­bu­čio bu­tų sa­vi­nin­kams, at­si­žvel­giant į jų tu­ri­mą nuo­sa­vy­bės plo­tą.

Pri­me­na­me, kad pa­gal sta­ty­bos reg­la­men­tą nuo­la­ti­nis dau­gia­bu­čių gy­ve­na­mų­jų na­mų ste­bė­ji­mas ir tech­ni­nė prie­žiū­ra yra at­lie­ka­mi pe­rio­diš­kai, bet ne re­čiau kaip kar­tą per tris mė­ne­sius, o gy­ve­na­muo­siuo­se na­muo­se, ku­rie pri­skir­ti ypa­tin­go sta­ti­nio ka­te­go­ri­jai, ne re­čiau kaip kar­tą per du mė­ne­sius. Se­zo­ni­nės gy­ve­na­mo­jo na­mo, at­ski­rų jo konst­ruk­ci­jų ir in­ži­ne­ri­nės įran­gos ap­žiū­ros at­lie­ka­mos pa­va­sa­rį ir ru­de­nį, pa­si­bai­gus ir prieš pra­si­de­dant pa­sta­tų šil­dy­mo se­zo­nui.

Tech­ni­nių ap­žiū­rų me­tu yra tik­ri­na­mi bend­ro­jo nau­do­ji­mo ob­jek­tai ir konst­ruk­ci­jos, to­kie kaip na­mo pa­ma­tai, sie­nos, sto­gas, vamz­dy­nų san­da­ru­mas ir izo­lia­ci­ja, pa­tal­pų san­da­ru­mas, elekt­ros ins­ta­lia­ci­ja, ši­lu­mos punk­tas, šil­dy­mo įren­gi­niai ir kt. At­li­kęs pa­sta­to ap­žiū­rą ir api­bend­ri­nęs su­rink­tą in­for­ma­ci­ją, būs­to ad­mi­nist­ra­to­rius dau­gia­bu­čio gy­ven­to­jams tei­kia pa­siū­ly­mus ir re­ko­men­da­ci­jas dėl re­mon­to dar­bų na­me.

Jei ob­jek­tai yra ava­ri­nės būk­lės ir ke­lia grės­mę ap­lin­ki­niams, jų re­mon­tas yra at­lie­ka­mas pri­va­lo­ma tvar­ka ir re­mon­to iš­lai­dos pa­skirs­to­mos dau­gia­bu­čio bu­tų sa­vi­nin­kams ati­tin­ka­mai pa­gal jų tu­ri­mą plo­tą.

Gy­ven­to­jai, ne­ži­nan­tys, kur kreip­tis dėl bend­rų­jų ob­jek­tų ge­di­mų ar pa­tik­ros, ga­li su­si­siek­ti su sa­vo būs­to ad­mi­nist­ra­to­riu­mi, ku­ris in­for­muos apie ga­li­mus pro­ble­mos spren­di­mo bū­dus ar pa­dės at­lik­ti tech­ni­nę ap­žiū­rą.


Lau­kia klau­si­mų

Kau­no dau­gia­bu­čius ad­mi­nist­ruo­jan­čios bend­ro­vės „Būs­to val­da“ spe­cia­lis­tai pa­si­ren­gę at­sa­ky­ti ir į ki­tus kau­nie­čius do­mi­nan­čius klau­si­mus. Sa­vo pa­si­tei­ra­vi­mus ga­li­ma siųs­ti elektroniniu pa­štu klauskite@civinity.eu ar­ba kreip­tis te­le­fo­nu 8 700 55 188.

„Būs­to val­da“ pri­klau­so tarp­tau­ti­nei įmo­nių gru­pei „Ci­vi­ni­ty“, ku­rią Lie­tu­vo­je su­da­ro aš­tuo­nios būs­to ad­mi­nist­ra­vi­mo bend­ro­vės. „Būs­to val­da“ yra vie­nas di­džiau­sių pa­sta­tų ad­mi­nist­ra­to­rių Kau­ne, pri­žiū­rin­ti dau­giau kaip 1 mln. kv. m gy­ve­na­mų­jų pa­sta­tų plo­tą.

Svarbu: jei ob­jek­tai yra ava­ri­nės būk­lės ir ke­lia grės­mę ap­lin­ki­niams, jų re­mon­tas yra at­lie­ka­mas pri­va­lo­ma tvar­ka.


Šiame straipsnyje: Būs­to val­daBalkonai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gerbiamasis Šarūnai Eidintai.Jūs teisus tik iš vienos pusės deja.Lai­kan­čio­ji bal­ko­no konst­ruk­ci­ja ir bal­ko­no ati­tva­rai (fa­sa­do ele­men­tai) yra pri­ski­ria­mi bend­ram namo turtui,bet tas bendras namo turtas yra ne vienodai vertinamas ir prižiūrimas.Vieni gyventojai tvarko,dažo ,tinkuoja ,prižiūri remontuoja istiklina ir palaiko gerą stovį.Ir tie balkonai ir po šimto metų turės normalią išvaizdą ir bus kokybiški savo konstrukcija.O kitiems dzin. Lietus, saulė, šaltis,karštis atlieka savo pragaištingą veiklą ir iš balkono lieka tiktai vienos nuograužos.Tai kodėl aš iš savo varganos pensijos turiu remontuoti apsileidėlių balkonus????Gal atsakytumėte į šį klausimą?Visi paskutiniais žodžiais keikiame buvusią tarybinę valdžia,o patys gyvename vadovaudamiesi tomis pačiomis dogmomis? ,

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Taip, būsto administratoriai tikrai neatlieka techninės priežiūros, bet pinigus už tai gauna. Jie neturi žmogiškų resursų tam ir tai akivaizdu, o rangovų taip pat nesamdo, nes nemato reikalo, kol balkonas ar kitas statinys nenugriuvo.

Irena

Irena portretas
Kodėl negalima tiesiogiai dėl namo reikalų paskambinti savo vadybininkui ? Seniau turėjom ryšį , o dabar kažkodėl ,, numeris nenaudojamas ,, Ir nereikia sakyti , ko nėra , nes iš būsto valdos niekas neateina nei kas ketvirtį, nei rečiau .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių