Kaunas atsisakys rinkliavos už šunų ir kačių laikymą daugiabučiuose?

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybė svarsto atsisakyti rinkliavos už šunų ir kačių laikymą daugiabučiuose.

Kaip rašoma savivaldybės tarybos sprendimo projekte, priėmus šį sprendimą sumažėtų mokesčių našta gyventojams, be to, tikimasi, jog tai paskatintų kauniečius registruoti savo augintinius.

„Esant didesniam skaičiui suženklintų gyvūnų, padidės tikimybė į prieglaudą patekusį gyvūną grąžinti jo savininkui, kuris įstatymiškai yra įpareigotas savo lėšomis atlyginti gyvūnų globos organizacijos patirtas išlaidas, susijusias su gyvūno gaudymu ir išlaikymu“, – rašoma sprendimo projekte.

Iniciatorių teigimu, tai padėtų lengviau surasti pavojų kitiems sukėlusio gyvūno savininką ir jį nubausti.

Skaičiuojama, kad atsisakius rinkliavos, savivaldybės biudžetas netektų apie 10 tūkst. eurų pajamų per metus. Gyventojai, sumokėję rinkliavą už būsimus mėnesius, galėtų kreiptis į Valstybinę mokesčių inspekciją ir prašyti permoką grąžinti.

Jeigu taryba sprendimui pritars, jis įsigalios nuo lapkričio 1 dienos.

Rugsėjo pabaigoje tokį sprendimą priėmė ir Vilniaus miesto savivaldybė, atleidusi gyventojus nuo rinkliavos už augintinius nuo sausio 1 dienos.

Šunų ir kačių registravimu gyvūnų augintinių registre nuo sausio 1 dienos rūpinsis Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, kuri organizuos ne tik kačių ir šunų, bet ir šeškų bei kitų gyvūnų augintinių registravimą ir ženklinimą.


Šiame straipsnyje: šunyskatėsdaugiabučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vyt

vyt portretas
manau , kad tapes meru matijosaitis pradejo taupyti seimos biudzeta net ir per savo suns islaikyma , todel ir zada naikinti gyvunu islaikymo mokesti . , kad kaip nors sutaupyti . negalvojau , kad jis toks gopsas. ha..............

kauno gyventojai

kauno gyventojai portretas
O kada prades rinkti baudas uz lengvuju automobiliu parkavima prie daugiabuciu, nes neimanoma i savo laiptine patekti... Tam yra aiksteles. Tad suneliai cia ne prie ko. Cia yra runkeline kultura ir mastymas. Uztat kiekviena seima ir turi po keleta ar net kiekvienam seimos nariui po automobili.Savivaldybes transporto skyriui giliai nusispjauti i zmoniu prasymus del srautu ir grafiku, nes is ryto sunku ilipti i autobusa ar mikriuka. Susidaro spustys ir neimanoma pravaziuoti.

Teisingai

Teisingai portretas
Seniai laikas. Tokių rinkliavų administravimas kainuoja daugiau, negu surenkama pinigų. Bet registravimas, nors iš esmės ir neblogas sumanymas, abejones kelia: įstatymiškai įpareigotų atlyginti gyvūnų gaudytojų išlaidas šeimininkų keturkojus pradės vogti Gustaičių firma, kad paskui jiems "išlaidos" būtų padengtos, o jų įkainiai ohoho kokie!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių