Kaunas ruošiasi Kalėdoms: Grinčas jų nebepavogs

  • Teksto dydis:

Sunku būtų rasti neprisimenantį suirzusio atsiskyrėlio Grinčo, ieškančio įvairiausių būdų sugadinti gražiausią metų šventę – Kalėdas. Tačiau mažieji kauniečiai ir jų tėveliai gali būti ramūs – jau rytoj mieste bus įžiebta ypatinga interaktyvi Kalėdų eglutė, o ją visą šventinį laikotarpį nuo nemalonių netikėtumų ir piktavalių grinčų saugos eglutės draudimas.

Kauną puošiančios kalėdinės eglutės išskirtinio dėmesio sulaukia jau kelerius metus iš eilės. Šiemet žiemos švenčių simbolis taip pat bus išskirtinis. Viršutinė jo dalis – klasikinė žaliaskarė, kuri iš toliau atrodys kaip vientisa 16 metrų aukščio eglė, tačiau iš tiesų bus sudaryta iš daugybės atskirų eglučių. Apatinė dalis – didelė vaikiška karuselė su arkliukais, suoliukais ir staliukais.

„Daugeliui šeimų Kalėdos yra viena laukiamiausių švenčių metuose, o pagrindinis ir daugiausia dėmesio sulaukiantis jų simbolis – ypatingai papuošta eglutė. Norėjome prisidėti kuriant kalėdinę atmosferą Kaune ir pasirūpinti, kad jos nei miesto gyventojams, nei svečiams nesugadintų jokie nemalonūs netikėtumai“, – sako Linas Laugalis, eglutę apdraudusios bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ rizikos vertinimo departamento vadovas.

Pasak L. Laugalio, draudimo apsauga eglutei galios visą šventinį laikotarpį – nuo lapkričio 26 iki sausio 8 d. Tokiu būdu miesto Kalėdų simbolis bus apsaugotas nuo tokių rizikų kaip gamtos šėlsmas, piktavališkas elgesys ir kitos nelaimės.

Šių metų Kauno eglutė bus interaktyvi – prijungta prie interneto ir valdoma kompiuteriais. Kauno eglutė turi interneto svetainę www.kaunoeglute.lt, kurioje miesto gyventojai ir svečiai galės palikti savo sveikinimus. Jie bus publikuojami internete ir transliuojami šešiuose interaktyviuose eglutės ekranuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
O kur nemokama kava senjorams švenčiu proga? Kauno meras apsileido visai! Kodėl Vilniaus meras kiekviena sekmadienį nuo lapkričio 27 d iki sausio 8 d senjorus kavinėse ir restoranuose vaišins nemokama kavute , ir dar labai skania. Tik reiks parodyt pensininko pažymėjimą ir gausi. O Kauno meras skupuolis paviduolis.

Freda

Freda portretas
Man,kaip ir daugeliui,Kalėdas pavogs darbdavys.Kasmetinė ilgametė tradicija-radikaliai sumažinti gruodžio ir sausio mėn atlyginimai.Kažkam Kalėdos bus šaunios.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių