Kaunas ruošiasi nukelti ir parduoti liūdnai pagarsėjusį „auksinį tualetą“

Kauno savivaldybė ruošiasi nukelti ir aukcione parduoti Senamiestyje stovintį konteinerinį tualetą, kuris dėl kainos kilus skandalui buvo pramintas „auksiniu tualetu“.

Tualetas Senamiestyje, netoli Kauno pilies, pastatytas 2009 metais. Tarybai siūlymą tualetą parduoti teikianti savivaldybės administracija nurodo, jog konteinerinis tualetas yra pasenęs ir surūdijęs.

„Konteinerinis tualetas neatitinka saugių eksploatavimo sąlygų, eksploatuojamas keltų grėsmę darbuotojams ir lankytojams, todėl jis buvo pripažintas netinkamu naudoti“, – rašo projekto rengėjai.

Numatyta, kad statinys bus nukeltas ir vėliau parduodamas aukcione. Kokia galėtų būti pradinė jo kaina, paaiškės atlikus turto vertinimą.

Nuo šių metų pradžios netoliese veikia suremontuotas viešasis tualetas.

Auksiniu pramintą viešąjį tualetą Kauno savivaldybė pastatė 2008 metų rudenį. Konteinerio tipo tualetas miesto biudžetui kainavo per pusę milijono litų (153 tūkst. eurų), o jo pirkimo aplinkybėmis susidomėjo teisėsauga.

Konteinerinis tualetas neatitinka saugių eksploatavimo sąlygų, eksploatuojamas keltų grėsmę darbuotojams ir lankytojams.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šio objekto statyba buvo neteisėta.

Dėl jo statybos aplinkybių buvo teisiami 12 turto iššvaistymu, piktnaudžiavimu, dokumento klastojimu ir disponavimu suklastotu dokumentu kaltintų asmenų – savivaldybės valdininkai ir bendrovės „TK sprendimai“ atstovai.

Dauguma jų vėliau buvo išteisinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai Kupcinskas jau vel nori nukonkuruoti musu mylima polimera?

As

As portretas
Andrius Kupcinskas: 2007 - 2011.04men. ir 2011.04men. - 2015m. Kauno m. savivaldybes meras. / VIKIPEDIJA/

svarbiausia

svarbiausia portretas
demagogai žino, kad čia ne konservatorių ir ne Kupčinsko laikų statyba, o Mikaičio, bet nepraleidžia progos pavemti prieš rinkimus. Šlykštukai.
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių