Kaune ant troleibuso – dviejų istorinių asmenybių portretai

Į Kauno gatves išrieda vis daugiau išmargintų senųjų troleibusų. Šį kartą duoklė atiduota dviem istorinėms asmenybėms, kurios iš Kauno gelbėjo tūkstančius gyvybių.

Kaunas originaliai atsisveikina su senaisiais „Škoda“ troleibusais ir paverčia juos mobilia paroda ant ratų „Atia senienos, labas naujienos!“. Ši paroda išskirtinė tuo, jog gatvės menas matomas įvairiose miesto vietose.

Iš pradžių menininkai ant senų troleibusų išliejo savo fantaziją, tad „Škoda“ troleibusai tapo ir geltonu automobiliuku, ir pasidabino Kauno gatvės meną pristatančiais piešiniais, tokiais kaip „Seneliukas su pypke“. Taip pat atsirado juodai nuspalvintas troleibusas, ant kurio puikavosi „Kaunas – Europos kultūros sostinės 2022“ logotipai.

Šį kartą į Kauno gatves išriedėjo troleibusas, kurį puošią dviejų istorinių asmenybių portretai. Menininkai įamžino japonų vicekonsulą Čijunę Sugiharą ir Pasaulio teisuolį olandą Janą Zwartendijką. Šios dvi asmenybės žinomos dėl to, jog padėjo išgelbėti žydus nuo baisios mirties. Tiek Č.Sugihara, tiek J.Zwartendijkas buvo įsikūrę Kaune ir išdavė žydams „gyvybės vizas“, kurios leido laiku išvykti iš Europos.

„Važiuojančios parodos eksponatas skirtas pagerbti ir atminti Kaune tarpukariu rezidavusius diplomatus, pripažintus pasaulio teisuolius – olandą J. Zwartendijką ir japoną Č. Sugiharą. Šie didvyriai ir tūkstančiai jų išgelbėtų gyvybių – tikra žmogiškumo ir vilties istorija Kaune“, – socialiniame tinkle prie naujai išmarginto troleibuso nuotraukos rašė Kauno miesto savivaldybė.

„Kauno diena“ primena, kad senieji „Škoda“ troleibusai miesto gatvėse važinės iki kitų metų pabaigos. Planuojama, kad pirmieji nauji „Solaris“ troleibusai Kauną pasieks jau kitų metų rugpjūtį, o iki gruodžio atvyks visi 85 nauji troleibusai, kurie pakeis senuosius.

„Kauno autobusai“ į naujus troleibusus investuos 29,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, kauniečiams labai dokumentų padirbinėtojai tinka... :/

pritariu

pritariu portretas
Pagarba menininkams.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nepamirškit parašyti kur buvo ta ambasada. Nemanau, kad jeigu ambasada būtų Vokietijoje ir ten dirbę šie žmonės, ar būtų dabar jie didvyriai. Sakykite visa tiesa ir dėkokite Lietuvos ambasadai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių