Kaune apsigyvens bent šimtas pabėgėlių?

  • Teksto dydis:

Kaunas būtų pasiruošęs apgyvendinti šimtą ar daugiau pabėgėlių, šiuo metu renkama informacija apie butus, kurie jiems galėtų būti išnuomoti, BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

„Taip, galvojame, kad tokių pabėgėlių galėtų būti apie šimtas asmenų, kurie galėtų būti mieste, galbūt net ir didesnis skaičius galėtų būti“, – sakė S.Šliažas.

Jo vertinimu, jeigu mieste apsigyventi norėtų gausesnės šeimos, žmonių skaičius galėtų siekti ir 300.

„Šiuo metu renkama informacija apie galimus būstus, kuriuos galėtų išsinuomoti pabėgėliai. Aišku, jie patys rinksis ir miestą, ir regioną, ir tas paslaugas, kurios jiems bus reikalingiausios, tad šiai dienai labai sunku pasakyti, kiek tų pabėgėlių pasirinks Kauno miestą“, – kalbėjo savivaldybės atstovas.

Pasak S.Šliažo, nors būstų, kuriuose galėtų apsigyventi pabėgėliai, mieste yra, tačiau kai kurie nuomotojai baiminasi, kad pabėgėliai būstus gali nuniokoti – tokių atvejų yra pasitaikę anksčiau.

Lietuva yra sutikusi per dvejus metus priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.

Pirmiausia pabėgėliai būtų apgyvendinami Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje, po du mėnesius truksiančios pirminės integracijos jie kraustytųsi į savivaldybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

     jonas              portretas
ar musu kaunieciu kas atsiklause ar mes norime matyti tuos pajuodelis tegul sliazas ir priglaudzia dar mazai miestas apsiktas kad reikia daugiau siuksliu mums ju nereikia

otto

otto portretas
Tai kaimynai džiaugsis... Galės stebėti kaip po daugiabučio langais avimus per ramadaną pjauna.

Liberalu sajudis

Liberalu sajudis portretas
Visus nelegalus pabegelius su vaikais ir zmonomis apgyvendinti bus galima apleistame viesbutyje Respublika ir kituose apleistuose daugiauksciuose pastatuose kauno centre nes bus galima savivaldybes merui reikalauti biudzeto pinigu viesbucio statybos uzbaigimui
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių