Kaune bus minima Šaulio diena ir 99-osios Sąjungos įkūrimo metinės

  • Teksto dydis:

Minint Šaulio dieną ir 99-ąsias Lietuvos šaulių sąjungos įkūrimo metines, birželio 23 d. Lietuvos šaulių sąjunga kviečia dalyvauti šiai dienai skirtame renginyje Kaune, Rotušės aikštėje.

Šaulio dienos minėjimas prasidės 10 val. šv. Mišiomis Kauno Arkikatedroje bazilikoje, vėliau, 12 val. renginys persikels į Rotušės aikštę, kurioje kauniečiai ir Kauno miesto svečiai galės stebėti iškilmingą šaulių priesaikos ceremoniją ir jaunųjų šaulių pasižadėjimą, Garbės sargybos kuopos pasirodymą, sužinoti daugiau apie Sąjungos įkūrimą ir tarpukario šaulių tradicijas. Visi šventės dalyviai bus vaišinami šauliška koše.

Apsilankę šaulių palapinėse, sužinos apie šaulių vykdomą veiklą: darbą su jaunimu šaulių būreliuose ir vasaros stovyklose – edukaciją, bendradarbiavimo ypatumus su kitomis institucijomis, savęs realizavimo galimybes, o visi susidomėję organizacijos veikla, galės užpildyti stojimo į Šaulių sąjungą dokumentus ir papildyti jos gretas.

Birželio 23-iąją šauliai ne tik švęs Šaulio dieną ir minės 99-ąsias organizacijos įkūrimo metines, bet ir neatlygintinai dovanos kraujo, kartu su Nacionalinio kraujo centro darbuotojais pasakos, kodėl donorystė yra svarbi ir kaip kiekvienas norintis gali tapti donoru. Kvies kauniečius ir Kauno svečius prisijungti prie šios prasmingos neatlygintinos kraujo donorystės akcijos, nes juk vieno donoro kraujas gali išgelbėti tris gyvybes.

Lietuvos šaulių sąjunga įkurta 1919 m. birželio 27 d. Kaune, Šaulio diena minima birželio 24 d. Šaulių sąjunga yra valstybės remiama savanoriška sukarinta pilietinės savigynos asociacija, padedanti užtikrinti nacionalinį saugumą. Ji vienija įvairių sričių profesionalus, įvairaus amžiaus žmones, kurie neabejingi valstybės gyvenimui ir gynybai. Lietuvos šaulių sąjunga siekia ugdyti pasitikinčius savimi, kūrybingus, motyvuotus ir drausmingus Lietuvos Respublikos piliečius, pasirengusius ginti Tėvynę, nelaimės atveju padėti kitiems. Šiuo metu Sąjunga vienija daugiau nei 10 tūkst. narių.

Programa:

10 val. Šv. Mišios už šaulius ir Lietuvą Kauno Arkikatedros bazilikoje;

12 val. Rotušės aikštėje šaulių rikiuotė su kuopų vėliavomis;

Ginklų ekspozicijos pristatymas;

Iškilmingos priesaikos ir pasižadėjimo ceremonijos;

Garbės sargybos kuopos pasirodymas;

Šauliška košė visiems šventės dalyviams;

10 val. – 15 val. Kraujo donorystės akcija ir kuopų vėliavų ekspozicija Rotušės aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chirurgas

Chirurgas portretas
Visos save gerbiančios valstybės turi sukarintas , kariuomenei padedančias organizacijas. Izraelis , Rusija , JAV, Bulgarija .......ir tttttt.....

Anonimas

Anonimas portretas
Niekaip nesuprantu kam aplamai reikalingi tie šauliai ? Kokia iš jų nauda ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių