Kaune daugėja sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis

  • Teksto dydis:

Lietuvoje mažėja sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis, tačiau Kaune tokių atvejų per pastarąją savaitę gerokai padaugėjo.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje sumažėjo. 

2017 m. gegužės 1-7 d. bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 46,2 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo panašiai – 46,6 atv./10 tūkst.  gyventojų.

Kaune šis rodiklis praėjusią savaitę buvo 52,9 atv./10 tūkst. gyventojų, prieš savaitę - 47,8 atv./10 tūkst. gyventojų. 

Užfiksuota, kad ŪVKTI praėjusią savaitę diagnozuota 3017 žmonių, iš jų 16 sirgo gripu. Daugelyje miestų praėjusią savaitę gripo visai neužfiksuota arba tik po vieną atvejį, kaip, pavyzdžiui, Vilniuje.

Per praėjusią savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti trys asmenys. Iš jų – du asmenys iki 17 metų, vienas – suaugęs.

2016-2017 m. gripo sezono metu iš viso registruoti trys mirties nuo gripo atvejai.

ULAC medikai primena, kad viena dažniausių gripo komplikacijų – pneumonija. Tai bakterinės kilmės plaučių uždegimas, kurį dažniausiai sukelia S. pneumoniae bakterijos. Asmenys, priklausantys rizikos grupėms, nuo pneumokokinės infekcijos gali pasiskiepyti nemokamai, kiti tai gali padaryti savo arba darbdavio lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gydytoja

gydytoja portretas
taigi atjunge sildyma

...

... portretas
Nejau tą 'gripą' atbėgėliai atneša?

Anonimas

Anonimas portretas
nesuprantu iskur tos gripo bakterijos plinta.ziema sirgo visi balandi antra gripo banga kuri dar tesiasi.suprantu persala zmones serga.bet gripas tai virusas.kas skleidzia tuos virusus.dar taip nebuvo kad geguze gripu sirgtu zmones.geguze alergija persalimas bet gripai kova baigdavosi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių