Kaune galima nusipirkti ir kengūrą

Brangiausi šiuo metu Lietuvos zoologijos sodo parduodami gyvūnai yra trys pilkarusvės kengūros, pigiausi – smulkios žuvys.

Parduoda po 200 per metus

Į Lietuvos zoologijos sodą kviečiami užsukti ne tik norintys gyvūnais pasigrožėti arba apie juos daugiau sužinoti, bet ir tie, kurie norėtų jų įsigyti.

Sodas skelbia, kad dabar perduodama dešimt nenustatytos lyties Burundžio princesių, tiek pat zebrinių pseudotrofėjų, trys pilkarusviai kengūrų patinai, du karčiuotųjų avinų patinai, 25 nenustatytos lyties skraidantys egiptiniai šunys.

Pastarieji įkainoti po 15,93 euro. Brangiausiai įvertintos kengūros – po 767,49 euro. Avinai – po 358,84 euro, o žuvytės (Burundžio princesės, ciklidai) – po 1–2 eurus.

Tiesa, kai kuriuos gyvūnus gali laikyti tik licenciją turintys zoologijos sodai, kai kuriems  įsigyti pakaktų specialių leidimų

Zoologijos sodas kasmet vidutiniškai parduoda apie 200 gyvūnų.

Kontrolė tampa iššūkiu

Zoologijos sodo vyr. biologas Benas Arūnas Noreikis pasakojo, kad iš visų šiame sode auginamų gyvūnų visliausi yra įvairūs vabzdžiai ir žuvys. "Jie deda net tūkstančius kiaušinių", – pastebėjo B.A.Noreikis.

Anot jo, daugiausia palikuonių gali susilaukti įvairių rūšių tarakonai, svirpliai, milčius (skaičiuojami dešimtimis tūkstančių), gyvalazdės, ciklidai, auksiniai melanochromiai (šimtais).

"Visliausių trejetuko neįvardysiu, nes kiekvienai laikomai rūšiai yra taikoma veisimo programa. Atsižvelgiant į įvairius aspektus nustatome, ar iš viso reikėtų laikomą rūšį veisti, ar yra tam poreikis bei tinkamos sąlygos. Jų populiaciją stengiamės kontroliuoti. Kai kurie gyvūnai yra sterilizuoti, kai kurie atskiriami rujos metu, kai kuriems taikomos kontraceptinės priemonės", – pasakojo vyr. biologas.

Visliausių trejetuko neįvardysiu.

Kiekvienai laukinių gyvūnų rūšiai nėra veterinarinių kontraceptinių preparatų, tad, B.A.Noreikio teigimu, populiacijos kontrolė kartais būna rimtas iššūkis ir todėl sulaukiama prieauglio.

"Tokiais atvejais bendradarbiaujame su kitais EAZA zoologijos sodais ir nemokamai siūlome savo perteklių. Jeigu nėra norinčiųjų, tai ieškome kitų kelių, pavyzdžiui, parduoti", – sakė sodo atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonis

Jonis portretas
Nu jau,kad mokat graziai rasyti,tikrai ne lietuviai.ar tik nebusit nei is toli,nei is arti.omes skaitom ir galvojam nu kaip viskas blogai pas mus ir tikim,kad cia lietuviai raso.pasiziurekit kas pas jus darosi.

Trečiam anonistui

Trečiam anonistui portretas
Mažiau skleisk propagandą, kacape! Ir dar naują šalį atradai... Parodyk žemėlapyje kur randasi ta Astralija... ubage nelaimingas!

afsd

afsd portretas
kada prasidės taip žadėta sodo rekonstrukcija?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių