Kaune – gerumo akcija „Rugutės“ vaikams

  • Teksto dydis:

Rudeninė tradicija organizuoti paramos ir labdaros akcijas, kepti pyragus ir dalytis gerumu bei parama šį mėnesį organizuota įvairiose įstaigose ir mokyklose – ir mažieji, ir suaugusieji kauniečiai prisidėjo su meile.

Ypač sėkminga ir labai aktyvi paramos akcija Kaune jau antrus metus organizuota Japonijos– Lietuvos draugystės asociacijos narių iniciatyva, kai mokyklos ir privačios įstaigos kviečiamos surengti „Pyragų dieną“, o akcijos metu paaukotas lėšas skirti vaikų, sergančių onkologinėmis ligomis fondui „Rugutė“.

Parama „Rugutei“ antrus metus renkama ir „Sugiharos savaitės“ renginiuose bei koncertuose, savanoriaujant studentams ir Kauno miesto mokyklų mokiniams.

„Japonų noras padėti sergantiems Lietuvos vaikams prieš 12 metų kilo po režisieriaus Arūno Matelio dokumentinio filmo „Prieš parskrendant į žemę“ pasaulinės premjeros Japonijoje. Nuostabūs žmonės iš Japonijos–Lietuvos draugystės asociacijos (JALFA) Tokijuje, sujaudinti ligos keliu einančių vaikų istorijos, nuo to laiko aktyviai dirba, kad surinktų paramą „Rugutės“ labdaros ir paramos fondui. Jau 12 metų JALFA organizuoja įvairių Japonijos menininkų koncertus Lietuvoje, kurių metu visas surinktas aukas skiria mūsų vaikams ir „Rugutei“. Ši veikla 10 metų buvo vykdoma Vilniuje, o nuo 2017-ųjų koncertai ir labdaros akcijos rengiamos Kaune“, – apie tradicija tapusius labdaros renginius pasakojo Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos direktorė Lina Viršilienė.

Ji prisiminė, kad dar 2011 m. stažuotės metu Tokijuje susipažinusi su JALFA generaliniu sekretoriumi ponu Hisayauki Sakamizu, kuris nustebino nuoširdžiu domėjimusi Lietuva ir lietuvių kompozitorių chorine kūryba. Jį pernai rudenį vėl susitikusi Kaune, kartu su bendraminte salono „Jaukūs namai“ direktore Asta Kavaliauskaite nusprendė padėti japonams plėtoti paramos akcijas Kaune, organizuojant Japonijos chorinių kolektyvų labdaros koncertą, skirtą „Rugutei“ Kauno valstybiniame dramos teatre. Pavasarį, tęsiant sėkmingą bendradarbiavimą, aktyviai prisidėta prie „Palankaus vėjo malūnėlių“ paramos akcijos „Rugutei“ organizavimo, bei Lietuvos ir Japonijos muzikantų bendro projekto – L.V.Bethoveno IX-osios simfonijos atlikimo ir labdaros renginio Kauno filharmonijoje.

Šį rudenį, su dar didesniu bendraminčių ir sergantiems vaikams neabejingų mokyklų bendruomenių būriu, buvo organizuota „Pyragų diena“, kurios metu 14 Kauno mokyklų nuoširdžiai dalijosi gerumu, pyragais ir saldumynais, bei surinko virš 5300 eurų paramą „Rugutei“. Prie šios iniciatyvos tradiciškai prisijungė Č.Sugiharos muziejaus darbuotojų kolektyvas ir salonas „Jaukūs namai“, kur įvyko visų akcijos dalyvių susitikimas. Jo metu šiltai ir jautriai buvo pasakojamos sergančių ir labai stiprių vaikų istorijos, įteikta parama „Rugutės“ fondo įkūrėjai Editai Abrukauskienei bei nuoširdžiai padėkota visiems už šių metų paramą.

„Rugutės“ fondas ir JALFA nuoširdžiai dėkoja Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijai, Kauno Dainavos progimnazijai, Kauno Palemono gimnazijai, Kauno Panemunės pradinei mokyklai, Kauno Senamiesčio progimnazijai, Kauno „Santaros“ gimnazijai, Kauno Rokų gimnazijai, Kauno Milikonių progimnazijai, Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijai, Kauno Prano Mašioto pradinei mokyklai, Kauno Žaliakalnio progimnazijai, Kauno statybos ir paslaugų mokymo centrui, Kauno technikos profesinio mokymo centrui, Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijai, Č.Sugiharos muziejaus darbuotojų kolektyvui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių