Kaune ir vėl šurmuliuos pavasario mugė (kviečia registruotis)

  • Teksto dydis:

Pražystantį pavasarį Kaunas pasitiks su antrąjį kartą rengiama „Kauno muge Pavasaris – 2018“, kuri balandžio 20 – 22 dienomis šurmuliuos senamiestyje, kviesdama kauniečius ir miesto svečius atrasti ne tik lietuvišką gastronominę įvairovę, įdomias, atraktyvias, edukatyves veiklas, bet ir netikėtas, bendrystę skatinančias, pramogas. Mugė stebins, linksmins ir įkvėps Kauną atrasti iš naujo.

Mada, kultūra ir sportas

Prie miestui skirtos šventės jau trečią kartą prisijungia renginių organizatorių studija „Muha“, 2017 m. laimėjusi Lietuvos metų būrelio titulą. Talentingus, energingus ir žingeidžius mokyklinio amžiaus jaunuolius ir studentus vienijanti studija, siekia plėsti mugės lankytojų ir dalyvių auditoriją jaunimo tarpe ir užtikrina, kad „Kauno mugėje Pavasaris – 2018“ netrūks netikėtumų.

Mugė prasidės nuo E. Ožeškienės – Vilniaus gatvių sankryžos ir tęsis senamiesčiu iki Rotušės aikštės, M. Valančiaus g. bei A. Jakšto g. bei Kauno pilies ir restorano „Žemyn upe“.

Rotušės aikštėje bus suformuota lietuviškų amatų ir kultūrinio paveldo zona. Čia vyks amatų demonstravimas ir įvairios veiklos, skirtos mugės lankytojams. Muzikantai ir didžėjai, pergrojantys lietuviškus klasikinius estradinius kūrinius, pasirodymus rengs iš Kauno rotušės balkono tapusio scena. Mugės organizatoriai prie šio ritmiško vyksmo kviečia prisijungti eksperimentuoti mėgstančius ir vis naujų vietų groti ieškančius, didžėjus. Pirmą kartą mugėje bus įrengtas Dizaino pavilijonas, kuriame bursis išskirtiniai rūbų, aksesuarų, papuošalų dizaineriai.

Santakos parko erdvė bus skirta pristatyti plačią kultūrų įvairovę, praturtinančią Kauno miesto bendruomenių ratą. Susipažinti kvies kinų, indų, korėjiečių, afrikiečių ir kt. kultūrų atstovai.

Parke taip pat bus įkurta zona vaikams, paaugliams, kurioje BMX dviračių kroso ir trialo sportininkai, riedletininkai, riedutininkai, paspirtukų sporto entuziastai rengs parodomąsias programas specialiai mugei sukurtoje naujoje rampų zonoje. Greta įsikurs automobilių sporto atstovai, kurie ves saugaus eismo kelyje paskaitas. Šiais metais 90-ties metų jubiliejų švenčianti asociacija „Lietuvos motociklistų klubas“, mugėje dalyvaus jau antrąjį kartą. Prie šventės prisijungs ir dviratininkai, kurie šventės metu planuoja kelionės aplink Kauną startą.

Į mugę kviečia visus

Organizatoriai sako, jog suskirstydami mugę į visiems atviras zonas, atskleidžia Kauno kultūrinio lauko įvairovę, unikalumą ir siekia sujungti įvairių kultūrų, kartų žmones bendradarbiavimui, idėjų dalijimuisi, kūrybai.

Kiekvienais metais Kauno senamiesčio ir Rotušės aikštės draugijos rengia sezono atidarymo renginius, sutraukiančius miestiečius. Šiais metais šie renginiai vyks mugės dienomis. Sau vietą šventėje atras ir įvairių būrelių, mokyklų atstovai, kurie ruošia lankytojams interaktyvias programas. Muzikantai, menininkai, šokėjai – prisijungti prie šventės miestui organizatoriai skatina tuos, kurie turi ką parodyti ir kuo pasidalinti, kadangi visi, kurie mugės metu neprekiaus, tačiau originaliai, įdomiai save pristatys, senamiesčio zonoje, kurioje vyks mugė – vietas gaus nemokamai. Šventės organizatoriai laikosi principo, jog mugė tai – kultūros, patirties ir idėjų mainai.

Iššūkiai drąsiausiems ir smalsiausiems

Ekstremalumo pavasario mugėje taip pat netrūks: bus oro balionų, efektingus pasirodymus surengs fakyrai, šventės metu bus galima pasitikrinti aukščio baimę ir pasivaikščioti lynu. Nuobodžiauti neleis skautai, kurie ves orientacines varžybas, o visus kurie norės šiek tiek ramesnių, tačiau ne mažiau azartiškų, pramogų – kvies aitvarų kūrimo dirbtuvės.

Balandžio 22-ąją minima Pasaulinė Žemės diena, todėl paskutinę mugės dieną organizatoriai žada ypatingų netikėtumų, susijusių su ekologinėmis idėjomis, tądien suplanuota ir bioenergetiko paskaita.

Organizatoriai sako, jog prie šventės aktyviai prisijungia užsieniečiai, kurie dalyvauja įvairiose veiklose ir džiaugiasi, jog Kaune vykstanti mugė yra unikali, joje dėmesys skiriamas autentiškai rankų darbo produkcijai bei įspūdingiems kultūriniams renginiams ir reginiams. Šventę miestui ruošianti komanda pastebi, jog visi lankytojai smalsauja, domisi organizuojamomis veiklomis, jaunos šeimos iš naujo atranda tautinę kultūrą, pasinaudoję galimybe mugės metu susipažinti ir išmokti lietuviškų sutartinių, liaudies šokių.

Visi, norintys sudalyvauti mugėje, yra kviečiami registruotis tinklapyje, o lankytojai – sekti informaciją apie būsimą šventės programą ir atvykti į ją drauge su šeimomis. „Kauno mugė Pavasaris – 2018“ tikrai bus netikėta, dinamiška ir pozityvi, nes organizatoriai drąsiai eksperimentuoja su mugei nebūdingais renginių ir veiklų formatais, kurie atkreips dėmesį į įvairialypį Kauno miesto kultūrinį lauką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerda

Gerda portretas
Bet mugėse kainos-kosmosas

lietuvis

lietuvis portretas
Kad kainas labai išsikelia.Brangu.

Bravo,

Bravo, portretas
kad ne Nemuno saloje. Laisves al. ar senamiestis-visai kas kita. Saunu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių