Kaune išdalyta mažiau pašalpų

Buvo numatoma, kad visose Lietuvose savivaldybėse pernai liks nepanaudota apie 50 proc. kompensacijoms ir pašalpoms skirtų lėšų, tačiau Kaunas sutaupė trečdalį tam skirto biudžeto. Kauno miesto savivaldybė per 2015 m. išdalijo beveik 3 mln. eurų mažiau socialinių pašalpų.

Anot savivaldybės Finansų ir ekonomikos skyriaus Biudžeto poskyrio vedėjos Irenos Jurkšaitienės, 2015 m. biudžete buvo patvirtinta šiek tiek daugiau nei 9 mln. eurų, skirtų socialinėms pašalpos mokėti. Iš jų buvo panaudota daugiau kaip 6 mln. eurų.

Nepanaudotos lėšos buvo skirtos skirtos kitoms socialinėms reikmėms finansuoti: socialinių darbuotojų, dirbančių tiesioginį darbą su neįgaliaisiais darbo užmokesčiui ir su tuo susijusiems mokėjimams atlikti, aplinkos (būsto) pritaikymui neįgaliesiems, kompensacijoms už keleivių, turinčių teisę į lengvatą (neįgalieji, atitinkamo amžiaus sulaukę vyresni piliečiai, studentai, moksleiviai ir pan.), vežimą mokėti.

Anot Socialinės paramos skyriaus vedėjos Anos Sudžiuvienės per metus nežymiai sumažėjo šeimų, prašančių socialinės pašalpos skaičius: "Metų pradžioje Kauno mieste socialinės pašalpos gavėjų buvo 5 584 šeimos (9 857 asmenų), o metų pabaigoje socialinę pašalpą gavo 4 387 šeimos (7 616 asmenų)."

Šiuo metu socialinė pašalpa vienam gyvenančiam asmeniui siekia 102 eurus. Jei pašalpos prašo šeima, kiekvienas kitas šeimas narys gauna atitinkamai mažesnę sumą. Metų pradžioje vidutinis socialinės pašalpos dydis Kaune vienam asmeniui per mėnesį sudarė 62,4 euro, o metų pabaigoje – 57,6 euro.

2015 m. buvo sumažintas pašalpos dydis ilgalaikiams bedarbiams: 20 proc., jei pašalpa mokama antrus metus iš eilės, ir 30 proc., jei pašalpa mokama trečius metus iš eilės. Bedarbiai galėjo netekti pašalpos, jei nedalyvavo savivaldybės administracijos organizuojamoje visuomenei naudingoje veikloje, nutraukė registraciją Darbo biržoje arba nebuvo joje registruoti, įgijo turto, kurio vertė viršijo piniginių lėšų normą.

Anot Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, pašalpų pernai skirta mažiau, nes mažėjo bedarbių skaičius ir augo gyventojų pajamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sakmė

Sakmė portretas
Gyvenkite ir nieko nesitikėkite. Tuomet ir būsite laimingi.

kada

kada  portretas
padidinsite pensijas ,cia raso ,kad gauna virs 200 eurun pasalpas,bet kiek zmoniu negauna net 150 euru pensijos ar dar maziau ka jiems daryti,kiek galima laukti ,mat arteja rinkimai ,zada indeksuoti pensijas ,ot cia tai grazu ,viskas tik bus ateityje kaip prie komunismo ,nemokamas transportas ,maitinimas ir gulejimas ligonineje ar sanatorijoje...

rodė

rodė portretas
televizija, kas iš to "sutaupymo" realiai išeina. Matėm senyvą moteriškę, gyvenančią tik iš invalidumo pašalpos. Šaldytuvo penki metai nejungia, nes neturi ką į jį įdėti. Jai pašalpą padidino keliais eurais, dabar jų gauna baisiai daug, net 204 per mėnesį. Užtat savivaldybė paramą nuėmė, nes remtiną sumą tai viršijo. Negauna iš paketų iš maisto banko. Kam taupom? Reklamoms, mokslo centrui statyti, valdžiai laupsinti?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių