Kaune – maža staigmena gyvūnų mylėtojams

Siūloma mažinti apribojimus keleiviams, viešuoju transportu gabenantiems savo augintinius. Miesto transportu kol kas visų gyvūnų vežti negalima, tačiau siūloma jų vežimą šiek tiek supaprastinti.

Kauno miesto savivaldybės internetiniame puslapyje atsirado projektas, siūlantis pakeisti keleivių ir bagažo vežimo taisykles vietinio susisiekimo autobusais, troleibusais ir maršrutiniais taksi. Taisyklėse nurodyta, kad siūloma pakeisti vieną punktą ir taip gyvūnų mylėtojams duoti trupinėliu daugiau laisvės, jei jie viešuoju transportu nori keliauti kartu su savo augintiniais.

"Gyvūnus krepšiuose ir pintinėse viešuoju transportu buvo galima vežti ir anksčiau. Atsižvelgiant į Vyriausybės atstovo siūlymą, Keleivių ir bagažo vežimo taisyklės pakeistos taip, kad šunims, kuriems dėl jų veislės antsnukiai nėra pritaikyti, vežamiems krepšiuose ir pintinėse, nebūtų privalomas antsnukis", – komentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Dabar galiojanti tvarka nurodo, kad bet koks krepšyje vežamas šuo turėjo būti su antsnukiu. Taisyklėse numatyta, kad gyvūnai viešuoju transportu gali būti nemokamai vežami krepšiuose ir pintinės, kurios yra nedidesnės nei 60x40x20 cm. Didelių augintinių šeimininkams kartu su savo keturkojais draugais laisvai važiuoti autobusais ar troleibusais yra draudžiama.

"Svarstome galimybę leisti ir didesnius gyvūnus vežti viešuoju transportu, bet jokie sprendimai kol kas nepriimti", – sakė specialistas.

Tad, jei taryba artimiausiame posėdyje pritars tokiam siūlymui, mažą pergalę pajus tik tam tikrų veislių šeimininkai, kuriems nebereikės įrodinėti, kad jų šunims nėra pritaikytų antsnukių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sunu globejau

sunu globejau portretas
Palaižyk po uodegą, gal atleis...

sunu globejas

sunu globejas portretas
vaziuos sunys su visais kartu .ar aisku ?ir nesiputokit kas nemyli gyvunu tie gali vaikscioti peskute,bus daugiau naudos

Kielė

Kielė portretas
Nors šuns neturiu, pritariu, kad turi būti leidžiama vežti ir didelius šunis viešuoju transportu.O trizniams komentatoriams niekada nieks neįtiks, tiesiog yra tokia žmonių rūšis, kuriems visada viskas negerai.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių