Kaune paminėtas Lietuvos bokso 90-metis

Penktadienį Kaune esančiame Lietuvos sporto muziejuje (Muziejaus g. 7) vyko šalies bokso 90-mečiui paminėti skirtas renginys, kurį kartu su muziejumi organizavo Kauno bokso federacija.

Renginyje dalyvavo ir bokso veteranams bei nusipelniusiems garsinant ar remiant boksą dėkojo bei atminimo prizus įteikė Lietuvos Olimpinės akademijos prezidentas bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto garbės prezidentas daktaras Artūras Poviliūnas, Seimo nariai daktaras Rimantas Jonas Dagys bei daktaras Arimantas Dumčius, Kauno miesto savivaldybės atstovai bei Kauno bokso federacijos vadovai – prezidentas Rimantas Rutkauskas ir viceprezidentas Valentinas Aleksa, Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Antanas Arieška, Lietuvos sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas ir kiti.

„Esu kaunietis, ir su didžiausiu malonumu atvykstu į Kauną ir čia vykstančius visus sporto renginius“, – kalbėjo A. Poviliūnas. – Beje, Kaunas ir boksas neatsiejami dalykai. Nepaisant to, kad vilnietis Danas Pozniakas buvo pirmasis olimpinis čempionas, Kaunas lieka ta bokso širdimi ir ji išliks ilgam laikui. Todėl su šiuo jubiliejumi sveikinu šio miesto bokso visuomenę ir žmones, padėjusius bokso puoselėjimui. Noriu, kad boksas susigrąžintu prarastas pozicijas ir taptų po krepšinio pirma sporto šaka šalyje“.

Darsyk pasveikinęs susirinkusiuosius su jubiliejumi A. Poviliūnas Olimpinės akademijos prizais apdovanojo dėl ligos atvykti į renginį negalėjusį Meksiko olimpiados vicečempioną Joną Čepulį, Vytautą Bingelį, Algirdą Majauską, Semioną Tokerį, Valentiną Aleksą, Virgilijų Mačiulį, Juozą Šliupą, Rimantą Rutkauską, Henriką Virpšą bei Praną Majauską.

„Galiu padėkoti Jums už tai, jog padarėte viską, kad Kaunas turi boksą – papildomą simbolį, o ne tik krepšinį. Tai mūsų vaikystės prisiminimai, tai žmonės, kuriais buvo didžiuojamasi, į kuriuos buvo žiūrima su pagarba, apie kuriuos buvo kuriamos legendos. Tai sudarė tam tikrą Kauno dvasią, apie kuri auklėjo mus ir sukūrė tam tikrą supratimą kas yra kaunietis. Aišku, apie tai daugiau gali pasakyti vyriškoji dalis, kuriai leido boksas neišklysti iš kelio. Visos tos padėkos Jums yra tik simbolinės ir noriu jums padėkoti bei patikinti, kad Seime apie Jus prisimena“, – teigė R. J. Dagys, įteikęs prizus Kauno boksui nusipelniusiems žmonėms.

LBF generalinis sekretorius Lietuvos sporto muziejui padovanojo medalius, kuriais apdovanojami šalies sportininkai bei statulėlė, kuri kasmet įteikiama techniškiausiam Lietuvos bokso čempionato dalyviui.

Pasveikinęs su jubiliejumi ir priminęs istoriją, kad iki antrojo pasaulinio karo visi Lietuvos bokso čempionai buvo kauniečiai Kauno BF viceprezidentas Valentinas Alekna priminė, kad ir po karo kauniečiai neužleido pozicijų. Viceprezidentas taip pat įteikė kelis padėkos raštus svečiams bei bokso veteranams ir neužmiršo šalies sporto statistikos veterano Algimanto Bertašiaus.

„Noriu apraminti tuos, kuriems šiandien nebuvo įteikti apdovanojimai ir noriu patikinti, kad ir per kitus renginius bus pagerbti Kauno boksui nusipelnę žmonės“, – sakė V. Aleksa.

Padėkojęs susirinkusiems svečiams V. Aleksa priminė, kad XVI ir XVII tarptautinio Algirdo Šociko turnyro globėjas buvo Seimo narys Rimantas Jonas Dagys bei paprašė, kad šis padėtų turnyrui ir ateinančiais metais.

„Smagu, kad į renginį susirinko tiek daug garbių žmonių bei laikinosios sostinės bokso veteranų. Malonu buvo juos pagerbti bei pasveikinti ir kartu prisiminti Kauno bokso istoriją. Dar kartą noriu palinkėti visiems veteranams sveikatos bei sulaukti Lietuvos bokso šimtmečiui skirtų paminėti renginių“, – vakaru džiaugėsi Kauno BF prezidentas Rimantas Rutkauskas.

„Tikrai geras renginys, ačiū visiems prisidėjusiems prie šio renginio. Džiugu, kad prisimenami ir pagerbiami bokso veteranai. Esu pensininkas bei dar esu kviečiamas ir teisėjauju šalyje rengiamuose turnyruose. Labai smagu susitikti su bendraminčiais tokiuose renginiuose“, – savo įspūdžiais dalijosi buvęs SSSR sunkaus svorio bokso čempionas bei vienuolika kartų Lietuvos čempionu tapęs dabar bokso teisėjas Vytautas Bingelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

linkim

linkim portretas
Tau Vytautai sveikatos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių